Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Κρατάω μόνο την νίκη»

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα άνετο μεσημέρι στην Καρδίτσα, παρά την σχετική έλλειψη κινήτρου των παικτών του, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αμέσως μετά το φινάλε του ματς.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για το αν θα βοηθήσει αυτό το ματς την ομάδα του ενόψει συνέχειας: "Σε καμία περίπτωση δεν θα μας βοηθήσει αυτό το παιχνίδι. Είχαμε πρόβλημα κινήτρου και διάθεσης. Πολλοί παίκτες μας έκαναν διεκπεραίωση. Δεν παίξαμε καθόλου καλά".

Για το τι κρατάει από αυτό το ματς: "Τη νίκη μόνο".

Για το αν το πρόβλημα των ερυθρολεύκων ήταν οι απουσίες: "Δεν έχει σχέση με τις απουσίες. Όσο η χρονιά προχωράει και τα παιχνίδια είναι πολλά και πολύ σημαντικά για μας. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά κάνανε μια διεκπεραίωση, το οποίο εν μέρει είναι δικαιολογημένο εν μέρει όχι".

Για την Καρδίτσα: "Έπαιξε πολύ καλά σήμερα, πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα ματς".

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: "Θα το αναλύσουμε όπως πρέπει και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε".

Και στο τέλος οι ευχές για το νέο έτος: "Εύχομαι υγεία σε όλους τους φιλάθλους του μπάσκετ όλων των ομάδων αλλά και γενικά σε όλους τους ανθρώπους. Εύχομαι στιγμές χαράς".

Αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, ο Μπαρτζώκας χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα το 10Χ10 των "ερυθρόλευκων" στο πρωτάθλημα. 

«Συγχαρητήρια στην Καρδίτσα. Ήταν πολύ ωραία η εκδήλωση για τον αθλητισμό. Έχω δουλέψει τρία χρόνια στην Θεσσαλία και χαίρομαι πάρα πολύ όταν υπάρχει εκπρόσωπος του Θεσσαλικού μπάσκετ. Το γήπεδο είναι καινούργιο. Η προσπάθεια της ομάδας αξίζει συγχαρητηρίων. Εύχομαι καλή τύχη για ότι έχουν θέσει ως στόχο».

Και συνέχισε: «Εμείς, για να είμαι ειλικρινής, αντιμετωπίσαμε σοβαρό πρόβλημα κινήτρου από κάποιους παίκτες μας, οι οποίοι προερχόμενοι από κάποια δύσκολα παιχνίδια και έχοντας στη συνέχεια μπροστά σας άλλα δύσκολα, αντιμετώπισαν το παιχνίδι με μια διάθεση διεκπεραίωσης. Και αυτό, όσο εμείς οι προπονητές κι αν καταλαβαίνουμε πως είναι πολλά τα παιχνίδια, όσο κι αν καταλαβαίνουμε πως η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά αυτές τις μέρες που είναι και μακριά από τις οικογένειές τους, πάντα έχουμε έναν λόγο να παραπονιόμαστε. Εν πάση περίπτωση το να κερδίσουμε και να παραμείνουμε αήττητοι στο πρωτάθλημα, είναι σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος ώστε να κατακτήσουμε τον τίτλο».