Skip to main content

Κατσίβελης: «Στόχος του Κολοσσού η επτάδα και η συμμετοχή στο Final 8»

Για την φιλοσοφία και τους στόχους του Κολοσσού καθώς και το μεγάλο «διπλό» επί του Άρη, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Αναλυτικά ο γκαρντ της ομάδας της Ρόδου μίλησε:

Για τη νίκη απέναντι στον Άρη: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία ήταν και η 1η εκτός έδρας νίκη της χρονιάς. Το ότι ήρθε σ’ ένα γήπεδο όπως το «Αλεξάνδρειο» που είναι sold out, απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Άρης που κάνει πολύ καλή χρονιά, είναι σίγουρα κάτι πολύ σημαντικό για ‘μας. Ήταν μια πολύ όμορφη νύχτα».

Για την εικόνα του Κολοσσού στον αγώνα: «Σαν ομάδα κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και γενικότερα ακολουθήσαμε το πλάνο των προπονητών και στην επίθεση και στην άμυνα για τη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν ένα παιχνίδι που ελέγχαμε. Ο Άρης έκανε μια προσπάθεια με κάποιες προσωπικές ενέργειες να γυρίσει το ματς, αλλά ο Μάικ έβαλε τους 5 συνεχόμενους πόντους και κρατήσαμε ουσιατσικά τη διαφορά για να μην απειληθούμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Γενικότερα λειτουργεί η ομάδα πολύ καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Η μπάλα γύρισε περισσότερο, είχαμε πολύ περισσότερες πάσες στην επίθεση. Το ότι πήρα εγώ τα σουτ και όχι κάποιος άλλος χθες έτυχε. Η λειτουργία της ομάδας είναι να περνάει η μπάλα απ’ όλους τους παίκτες και έτσι, έχοντας ρυθμό, ανά πάσα στιγμή έχεις τη δυνατότητα ν’ απειλήσεις το καλάθι με καλές προοπτικές. Δε θέλαμε να παίξουμε στο ρυθμό του Άρη, γιατί αν έμπαινε και ο 6 χιλιάδες κόσμος στην «εξίσωση» τα πράγματα θα γινόντουσαν δύσκολα για ‘μας. Αυτό ήταν το «κλειδί» ουσιαστικά. Και ο Χάρης (σ.σ. Γιαννόπουλος) και ο Τι Τζέι (σ.σ. Σταρκς) που έλειπαν είναι μεγάλα κομμάτια της επίθεσής μας, αλλά βρήκαμε τον τρόπο και αντιδράσαμε σ’ αυτήν την άμυνα του Άρη και ήμασταν θετικοί».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας: «Όταν “χτίζεις” μια ομάδα απ’ τη βάση ουσιαστικά, μόνο κοιτώντας προπόνηση με την προπόνηση μπορείς να πετύχεις. Με το τωρινό ρόστερ το ‘χουμε καταλάβει αυτό, έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία των αγώνων, στις προπονήσεις και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα φανεί αυτό και στο παρκέ ακόμη περισσότερο».

Για τους φετινούς στόχους του Κολοσσού: «Σίγουρα είναι ένας στόχος και τα play-offs. Ο πρώτος στόχος, όμως, που εμφανίζεται μπροστά μας είναι το να ‘μαστε στην 7άδα που θα μάς δώσει τη θέση στο Final-8. Μέσα απ’ την καθημερινότητα και τους μικρούς στόχους θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για την ομάδα του Κολοσσού».