Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ήταν ψυχοφθόρο, υποτιμήσαμε το Περιστέρι»

Η αναμέτρηση του Περιστερίου κρίθηκε στο φινάλε, χάρη στο καλάθι του Γουόκαπ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μιλά για το παιχνίδι του «Α. Παπανδρέου», αλλά και την τελευταία επίθεση της ομάδας του.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ:

"Ήταν ψυχοφθόρο. Το Περιστέρι έπαιξε καταπληκτικά. Εμείς υποτιμήσαμε τον αντίπαλο και προσπαθήσαμε να ανοίξουμε τη διαφορά από την αρχή, αλλά το ματς κρίθηκε στο τέλος. Το Περιστέρι έβαλε κάποια μεγάλα σουτ για να γυρίσει το ματς".

Για το αν η ομάδα επηρεάστηκε από το ματς με τη Ρεάλ: "Δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά κάποιοι παίκτες υποτίμησαν το παιχνίδι. Έπρεπε να παίξουν με μεγαλύτερη ένταση".

Για την τελευταία φάση και ποιο ήταν το σχέδιο: "Παίξαμε ένα play που έπρεπε να δεις τι σου δίνει η αντίπαλη άμυνα. Εμείς τελικά παίξαμε pick and roll και διάβασε καλά τη φάση ο Γουόκαπ και κερδίσαμε στο τέλος".

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε:

«Απρόσμενα για πολλούς, αλλά όχι για όσους ξέρουν μπάσκετ έγινε από το τίποτε ένα παιχνίδι που είχε μεγάλη ένταση, μεγάλο σασπένς και κρίθηκε στην τελευταία φάση. Είναι από αυτά τα ένα δύο παιχνίδια στην χρονιά που πάντα σου συμβαίνουν, ο αντίπαλος να παίξει καταπληκτικά, παρά τις απουσίες του. Μερικές φορές όταν έχεις απουσίες σου φεύγει η πίεση. Αν θυμάμαι καλά σκόραραν σε κάθε φάση. Οπότε μοιραία έγινε αυτό που έγινε. Εμείς είχαμε αρκετούς παίκτες που θεωρούσαν πως θα πάρουμε το ματς περπατώντας. Και όταν ξαφνικά προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα βλέπεις πως πάντα και ο αντίπαλος παίζει. Στο μπάσκετ πρέπει να παίζεις σαράντα λεπτά για να κερδίσεις. Έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε στην τελευταία φάση που την πήραμε με το πουλ απ του Γουόκαπ. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Τους εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς τώρα θα εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Πάντα έχεις να μαθαίνεις από κάθε ματς, είτε κερδίζεις, είτε χάνεις. Ίσως για ένα επόμενο αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, η εμφάνιση του Περιστερίου και η αντίδραση η δική μας, να μας κάνει καλό».