Skip to main content

Ντίμπλερ: «Έμαθα πολλά από τον Μπαρτζώκα, είναι εξαιρετικός εντός και εκτός γηπέδου»

Την κοινή του πορεία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον Πανιώνιο, θυμήθηκε ο Τζον Ντίμπλερ, με τον Αμερικανό πρώην παίκτη να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του Ολυμπιακού, ενώ έπλεξε το εγκώμιο και του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά ο Ντίμπλερ μίλησε στην Cosmote TV:

Για τις μέρες του στον Πανιώνιο: «Επισκέφτηκα τη Νέα Σμύρνη. Είδα το παλιό μου διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Ήταν μια υπέροχη πρώτη επαγγελματική σεζόν για μένα και την γυναίκα μου μακριά από την πατρίδα μας. Το να αγωνίζομαι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε συνδυασμό με τους συμπαίκτες που είχα, η εμπειρία ήταν μοναδική. Εκείνη την χρονιά το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν στην ακμή του κάτι το οποίο με βοήθησε στην αρχή της καριέρας μου. Με βοήθησε να εξελιχθώ ως παίκτης υπό τις οδηγίες του Μπαρτζώκα. Είναι εξαιρετικός, με βοήθησε αρκετά ατομικά ενώ η ομάδα είχε μια επιτυχημένη σεζόν».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Είμαι χαρούμενος για εκείνον και αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της Ευρώπης την περασμένη σεζόν. Το άξιζε, είναι εξαιρετικός άνθρωπος εκτός γηπέδου αλλά και εντός. Νομίζω το κλειδί της επιτυχίας του είναι ο τρόπος που επικοινωνεί με τους παίκτες του. Η πρώτη μου χρονιά με τον Μπαρτζώκα ήταν υπέροχη. Είμαι σίγουρος ότι μερικές φορές θα ένιωθε μια μικρή δυσφορία με μένα καθώς ήταν η πρώτη μου επαγγελματική σεζόν αλλά έμαθα τόσα πολλά από εκείνον. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είμαι πέρα για πέρα ευγνώμων που την πρώτη μου χρονιά αγωνίστηκα στην Αθήνα για τον Πανιώνιο και τον Μπαρτζώκα».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Το μόνο πράγμα που μου έρχεται αυτή τη στιγμή για τον Ίβκοβιτς είναι ότι δυστυχώς έφυγε από την ζωή. Όλοι τον έβλεπαν ως έναν επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό μου είναι  το πως συμπεριφερόταν εκτός γηπέδου. Ο κόσμος τον έβλεπε στο γήπεδο.  Όταν είχαμε πάει στη Σερβία εκείνος τους είχε προσκαλέσει όλους στο σπίτι του και μας έκανε το τραπέζι. Ειδικά σε μας τους ξένους παίκτες πάντα μας ρωτούσε στις γιορτές για το τι θέλαμε να κάνουμε ή τι ώρα θέλουμε να πάμε για προπόνηση. Ήξερε ότι ήταν περίοδο γιορτών και μας ρωτούσε αν θέλαμε να κάνουμε προπόνηση το πρωί ή αν θέλαμε να φάμε κάτι. Για μένα όλα αυτά ξεπερνούν την έννοια του μπάσκετ. Έδειχνε ότι μας σεβόταν μόνο και μόνο που μας ρωτούσε γιατί δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Αυτό μου έχει μείνει από την συνεργασία μου με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς».

Για τη χρονιά στον πάγκο των Χόρνετς: «Ο Λαμέλο Μπολ είναι ένας φοβερός τύπος. Όλα τα παιδιά στην ομάδα ήταν εξαιρετικά. Είχαμε καλή χρονιά, καταφέραμε να μπούμε στα Play-in. Είναι μια νεανική ομάδα  και για μένα η συγκεκριμένη εμπειρία μου πρόσφερε πολλά. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία από το ΝΒΑ αλλά ήταν ξεχωριστό που κατάφερα να βρεθώ εκεί».