Skip to main content

Λούντζης στο Superbasket: «Η τρίτη φετινή μας συνάντηση με την Μονακό να αποδειχθεί… φαρμακερή»

Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού έχει σημαδευτεί από το … χέρι – αλφάδι του Σάσα Βεζένκοβ, το μυαλό του Κώστα Σλούκα, τις … δαγκάνες του Τόμας Γουόκαπ,, την αυταπάρνηση του Κώστα Παπανικολάου, τα «πλοκάμια» του Μουστάφα Φαλ, όμως οι Πειραιώτες δεν θα είχαν φτάσει στο Final Four του Κάουνας, αν δεν υπήρχε και η λεγόμενη «second unit», εκλεκτό μέλος της οποίας αποτελεί και ο Μιχάλης Λούντζης.

Ο διεθνής γκαρντ δικαίωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα τις φορές που τον έριξε στο παρκέ, όντας ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών». Από το να δώσει πολύτιμες ανάσες στους συμπαίκτες του και να θυσιάσει το κορμί του με φάουλ που θα έκοβαν τον ρυθμό του αντιπάλου, μέχρι να… κλειδώσει τον παίκτη που κλήθηκε να αναλάβει αμυντικά, αλλά και να… ξεκολλήσει την ομάδα του επιθετικά, όταν χρειάστηκε.

Ο Μιχάλης Λούντζης μίλησε στο Superbasket.gr και τον Αναστάση Κατσαβό για την πορεία της ομάδας του μέχρι το Κάουνας, το επερχόμενο συναπάντημα με την Μονακό, μέχρι και το όνειρο της κατάκτησης ενός ακόμα τίτλου, αλλά και το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας του Πειραιά, καθώς επίσης και για το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού, τον κόσμο του.

«Είμαστε πάρα  πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Final Four για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι ένας στόχος που παλεύουμε όλη την χρονιά. Είναι κάτι που το είχαμε στο μυαλό μας από την πρώτη μέρα, ότι θέλουμε να είμαστε στο Final Four του Κάουνας και χαιρόμαστε που το έχουμε καταφέρει. Είμαστε έτοιμοι να πάμε στο Κάουνας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κερδίσουμε δύο παιχνίδια», ήταν το αρχικό σχόλιο του διεθνή «ερυθρόλευκου» γκαρντ, αναφορικά με την «δίψα» της ομάδας να βρεθεί σε ένα δεύτερο συνεχόμενο Final Four.

Στο Κάουνας ο Ολυμπιακός θα βρει μια ομάδα που γνωρίζει σαν την… παλάμη του. Την Μονακό, μία ομάδα που όχι μόνο του «έβγαλε την ψυχή» στα περσινά Play Offs, αλλά φέτος τον κέρδισε και τις δύο φορές που την βρήκε απέναντι της. Ενόψει του ημιτελικού του Κάουνας, ο Λούντζης ελπίζει πως το τρίτο φετινό συναπάντημα των δυο ομάδων, θα αποδειχθεί και… φαρμακερό για τον Ολυμπιακό.

«Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Η Μονακό παίζει περισσότερο στο 1-1 κομμάτι, θέλει να πάει το ματς στις περισσότερες κατοχές με έναν πιο υψηλό ρυθμό, να τρέχει πάνω – κάτω το γήπεδο. Έχουμε παίξει δύο φορές φέτος και έχουμε χάσει. Νομίζω ότι έχουμε αρκετές ημέρες για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και ελπίζω να είναι η τρίτη και… φαρμακερή για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Όσον αφορά τον ίδιο, δηλώνει πανέτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του να πραγματοποιήσει τους στόχους της, αρχής γενομένης από τον ημιτελικό της Παρασκευής (19/5, 18:00).

«Εννοείται πως είμαι έτοιμος, δουλεύω πολύ, νιώθω καλά με τον εαυτό μου και τις ικανότητες μου και όποτε μου ζητηθεί, είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω την ομάδα μου να πραγματοποιήσει τους στόχους της», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του γκαρντ του Ολυμπιακού, σε σχετική ερώτηση του Superbasket.gr.

Ο Ολυμπιακός μετρά τον έναν τίτλο μετά τον άλλο, τα τελευταία δύο χρόνια, με τον Μιχάλη Λούντζη να… ζει το όνειρο του.

«Είναι το όνειρο που έχει κάθε αθλητή όταν ξεκινάει, οπότε και εγώ δεν θα μπορούσα να έχω κάποιο διαφορετικό συναίσθημα από το να είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ανυπομονώ να πάμε στο Κάουνας να δούμε τι θα γίνει», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Έλληνας άσος.

Όσον αφορά το «μυστικό της επιτυχίας» του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του, ο Λούντζης ήταν ξεκάθαρος:

«Όταν παίζεις 10 μήνες σερί, σίγουρα θα υπάρχουν μερικά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα. Ο χαρακτήρας της ομάδας δεν φαίνεται όταν πάνε τα πράγματα καλά. Ο χαρακτήρας και το μέταλλο της ομάδας φαίνεται όταν δεν πάνε τα πράγματα καλά. Εκεί είναι που πρέπει να πιστέψεις ακόμα περισσότερο στον εαυτό σου, στους συμπαίκτες και το προπονητικό επιτελείο, στο πλάνο που έχει δημιουργηθεί από την αρχή της χρονιάς και να συνεχίσεις. Πιο σημαντικό είναι πως ακόμα και στις κακές μας περιόδους κρατάμε το κεφάλι κάτω, συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά, να ακολουθούμε και να πιστεύουμε στο πλάνο. Γι αυτό και υπάρχει και αυτή η πορεία και η διάρκεια της ομάδας».

Φυσικά ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον καλύτερο συμπαίκτη του, που δεν είναι ο Σλούκας, ο ΜακΚίσικ, ο Γουόκαπ, ούτε καν ο MVP Βεζένκοβ, αλλά ο… κόσμος της ομάδας.  

«Είμαι δύο χρόνια στην ομάδα και αυτό που έχω δει με τον κόσμο, το πόσο πολύ αγκαλιάζει την ομάδα, είναι δίπλα της, το πόση αγάπη έχουμε πάρει, το πόση ενέργεια έχουμε πάρει, είναι φανταστικό συναίσθημα. Όταν είχα μπει στο Βελιγράδι πέρσι και είχα δει τόσο κόσμο, είχα ανατριχιάσει. Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε τόσο πολύ κόσμο στο Κάουνας, περιμένουμε να μας δώσει ώθηση. Χαιρόμαστε γιατί ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο ταξίδι. Δεν υπάρχουν πτήσεις, δεν υπάρχει διαμονή. Η ζήτηση που υπάρχει για τα εισιτήρια, για τα αεροπορικά, το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Πως γίνεται να μην πάρεις ώθηση όταν μπαίνεις εδώ, όταν από τα αποδυτήρια ακούς τον κόσμο που μας βλέπει στο cube, όταν δεν μπορείς να ακούσεις τον διπλανό σου. Είναι μεγάλο συστατικό της περσινής και της φετινής μας πορείας και θέλουμε να συνεχίσει να είναι δίπλα μας».

Τέλος, ο Μιχάλης Λούντζης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην επίσκεψη των πιτσιρικάδων της Elite Ακαδημίας του Βόλου στο ΣΕΦ, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με τον διεθνή γκαρντ να μην κρύβει την χαρά του για την παρουσία τους στα αποδυτήρια, αλλά και στο θετικό αντίκτυπο που έχει σε όλους το καθιερωμένο ερυθρόλευκο τελετουργικό, πριν από κάθε παιχνίδι.

«Χαρήκαμε πάρα πολύ που βρέθηκαν κοντά μας, αλλά χαρήκαμε που είδαμε και αυτό το βίντεο που ανέβασαν τα παιδιά. Περνάμε πάρα πολύ καλά στο τελετουργικό και χαιρόμαστε που είδαμε πως αυτό βγαίνει προς τα έξω και έχει αντίκτυπο σε νέους μπασκετμπολίστες».