Skip to main content

Πόλεμος ανάμεσα σε Παρτιζάν και Ρασνάτοβιτς για την μεταγραφή Μάνταρ στην Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τον Γιαμ Μάνταρ, όμως η Παρτιζάν δεν αναγνωρίζει την μεταγραφή του Ισραηλινού γκαρντ και… περνάει στην αντεπίθεση.

Με ανακοίνωση τους οι Σέρβοι υποστηρίζουν πως η μονομερής λύση του συμβολαίου από πλευράς Μάνταρ είναι παράνομη, τα βάζουν με τον νέο μάνατζερ του παίκτη, Μίσκο Ρασνάτοβιτς, ξεκαθαρίζοντας πως η συνεργασία της ομάδας με το γραφείο του Σέρβου μάνατζερ διακόπτεται και καλούν την Φενέρμπαχτσε να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση προς την πλευρά τους, για την απόκτηση των δικαιωμάτων του περσινού rising star της Euroleague.

Φυσικά, μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Μίσκο Ρασνάτοβιτς δεν θα μπορούσε να παραμείνει άπραγος, με τον Σέρβο μάνατζερ να κάνει γνωστή την δική του πλευρά των πραγμάτων.

Αναλυτικά:

"Δεν είχα απολύτως καμία πρόθεση να σχολιάσω οτιδήποτε σχετίζεται με την κατάσταση γύρω από τον Γιαμ Μάνταρ, παρόλο που είμαι στόχος αγενών επιθέσεων, κάτι που αποτελεί μέρος της δουλειάς στην οποία βρίσκομαι εδώ και 28 χρόνια. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τους αναληθείς ισχυρισμούς από την τελευταία ανακοίνωση της Παρτίζαν, είμαι αναγκασμένος να αντιδράσω πρωτίστως ως θαυμαστής όλων των οπαδών του μπάσκετ που σίγουρα ενδιαφέρονται για το τι πραγματικά συνέβη.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Δεν συμμετείχα στον καταρτισμό των συμβολαίων ανάμεσα στον Γιαμ Μάνταρ και την Παρτίζαν, ούτε στη γραπτή τους επικοινωνία, για την οποία δεν έχω γνώση αν κατέληξε στο φάκελο των e-mail με τα σπαμ. Όταν ο παίκτης ενημερώθηκε από την Αμερική ότι είναι ελεύθερος, η δουλειά μου ήταν να διαπραγματευτώ ένα νέο συμβόλαιο.

Χωρίς αμφιβολία, ήταν μια λογική επιλογή να συνεχίσουμε με την Παρτίζαν, έχοντας κατά νου έναν μεγαλύτερο ρόλο στην ABA League. Τον κατεύθυνα να μιλήσει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πράγμα που έκανε ο Γιαμ. Ήρθε από το Ισραήλ, πέρασε από συνέντευξη και αποφάσισε να μείνει.

Ο Μαντάρ δέχτηκε να ακυρώσει τη λύση του τρέχοντος συμβολαίου και να παραμείνει στο παλιό συμβόλαιο, ωστόσο, ο σύλλογος δεν ήθελε πια κάτι τέτοιο και επέμενε να επεκταθεί το συμβόλαιο ώστε να μπορεί να λάβει αποζημίωση, είτε από την Ευρώπη, είτε από το ΝΒΑ μετά τη σεζόν. Αρκετά θεμιτό αίτημα.

Μετά από αρκετές ημέρες πειθούς, ο παίκτης αποδέχτηκε την παράταση και ζήτησα από τον σύλλογο, με μήνυμά μου, την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 9:12, αύξηση 75.000 δολαρίων τον πρώτο χρόνο. Επίσης λογικό και πολύ σεμνό αίτημα και σε καμία περίπτωση διπλάσιες απολαβές. Έλαβα απάντηση από τον σύλλογο στις 9:15 π.μ. ότι ήταν αγένεια του Γιαμ και ότι δεν θα υπήρχε αύξηση. Τις επόμενες μέρες υπήρχε πολύ άσχημη επικοινωνία, υπήρξαν και ήπιες απειλές και έτσι δεν υπήρχε επιστροφή.

Ο επίλογος της ιστορίας είναι ότι ο Γιαμ Μάνταρ υπέγραψε συμβόλαιο με τον νέο σύλλογο για ένα ασύγκριτα υψηλότερο ποσό από αυτό που ήταν διατεθειμένος να πάρει για να μείνει στην Παρτίζαν, αν υπήρχε πιο πολιτισμένη συμπεριφορά και καλή θέληση από την πλευρά του συλλόγου.

Η Παρτίζαν είχε δύο επιλογές: να παραμείνει ο παίκτης με το τρέχον συμβόλαιο χωρίς επέκταση ή να γίνει επέκταση συμβολαίου και ο παίκτης να πάρει αύξηση 75.000 δολαρίων για τον επόμενο χρόνο. Φυσικά, υπάρχουν γραπτές αποδείξεις για αυτό.

Όσο για τη διακοπή της συνεργασίας (του γραφείο μου με την Παρτίζαν), φυσικά, λυπάμαι, έχοντας κατά νου ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αν όμως αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για να δουλέψω επαγγελματικά και να προστατέψω τα συμφέροντα των παικτών, είμαι έτοιμος να το πληρώσω".