Skip to main content

Καμπούρης: «Τιμητικό όταν βλέπεις και τη δική σου φανέλα ανάμεσα σε όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα που έχουν υπηρετήσει τον Ολυμπιακό»

Ο Αργύρης Καμπούρης ήταν ένας από τους ανθρώπους του μπάσκετ που τίμησαν τον Βασίλη Σπανούλη, το βράδυ της Κυριακής, με τον θρυλικό άλλοτε αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να αποθεώνει τον «Kill Bill».

Παράλληλα, δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την παρουσία της φανέλας του στον «θρυλικό» διάδρομο της αίθουσας VIP του ΣΕΦ, ενώ έδωσε και τις πολύτιμες συμβουλές του στα παιδιά που θέλουν να βαδίσουν στα βήματα τα δικά του και του Σπανούλη.

Αναλυτικά ο Καμπούρης μίλησε:

Για την τιμητική εκδήλωση για τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι τιμητικό για κάθε αθλητή και ιδιαίτερα για τον Βασίλη για όσα έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ και ειδικότερα στον Ολυμπιακό. Χαιρόμαστε όλοι σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Ολυμπιακός, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο κύριος Μπαφές, ο κύριος Λεπενιώτης και όλοι που ήταν γύρω απ’ την ομάδα ώστε να μπορέσει να βγει όλη αυτή η αγάπη και η ομορφιά στο πρόσωπο του Βασίλη. Είναι τιμητικό για κάθε αθλητή να βλέπει τέτοιες γιορτές και μόλις σταματάει την καριέρα του είναι σημαντικός αυτός ο σεβασμός που του δίνουν. Και ο Ολυμπιακός το κάνει αυτό και με το παραπάνω».

Για το πώς νιώθει για την απόδοση τιμής στον Βασίλη Σπανούλη: «Εγώ προσωπικά χαίρομαι διπλά, γιατί παιδιά σαν τον Σπανούλη ξεκίνησαν με τις επιτυχίες τις δικές μας και μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Έβαζαν κάποια όνειρα και ήθελαν να μοιάσουν σε όλους αυτούς τους αθλητές που είχαν περάσει και είχαν φέρει αυτές τις επιτυχίες. Χαίρομαι διπλά, γιατί ο Βασίλης είναι ένα παιδί που δεν τού ήρθαν όλα ουρανοκατέβατα. Έχει θυσιάσει πάρα πολλές ώρες κούρασης, τραυματισμών, έχει κάνει τόσα πολλά πράγματα. Χρόνο με τον χρόνο αρχίζεις και «καλλιεργείσαι» και γίνεσαι πιο δυνατός και σοφός σε αυτό που κάνεις και ο Βασίλης το έκανε και με το παραπάνω αυτό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την επιτυχία και τα όσα έχει προσφέρει ο Βασίλης».

Για το ότι μπήκε και η δική του φανέλα στον διάδρομο του «ΣΕΦ»: «Δεν το ήξερα ότι θα συμβεί, το είδα ξαφνικά. Είναι τεράστια συγκίνηση, γιατί πραγματικά είναι κάτι ξεχωριστό. Δε μπορώ να το εκφράσω, ο κάθε άνθρωπος το εκφράζει με τα συναισθήματά του. Είναι πολύ τιμητικό όταν βλέπεις και τη δική σου φανέλα ανάμεσα σε όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα που έχουν υπηρετήσει τον Ολυμπιακό».

Για τη συμβουλή που δίνει στα παιδιά: «Αυτό που λέω στα παιδιά είναι ότι αν θες να πέτυχεις κάτι στη ζωή σου πρέπει να προσπαθήσεις και να δουλέψεις πολύ. Μέσα απ’ τη δουλειά θα μπορέσεις ν’ ανταμειφθείς. Κανείς δε θα σου κάνει τη χάρη να σε «βαφτίσει» ξαφνικά μπασκετμπολίστα και να παίξεις πεντάδα στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι μέσα στο γήπεδο όλοι πρέπει να είναι ίσοι, να εμπνέει σεβασμό ο ένας με τον άλλον. Όσο περισσότερη αφοσίωση μπορείς να δώσεις, θα είναι κέρδος για ‘σένα. Το μόνο πράγμα που βλέπω στα νέα παιδιά σε σχέση με την εποχή της δικής μας είναι ότι δεν πηγαίνουν οι παίκτες να ζητήσουν απ’ τους προπονητές να τους κάνουν παραπάνω προπόνηση, περιμένουν τους προπονητές να το πουν. Εγώ τους επισημάνω συνέχεια να πάνε να το ζητήσουν, γιατί έχει υποχρέωση ο κάθε προπονητής να είναι δίπλα τους οπουδήποτε και αν εργάζεται. Αυτό που τόνισε πάρα πολλές φορές και ο Βασίλης ήταν ότι πήγαινε πρώτος στο γήπεδο και έφευγε τελευταίος. Αν θες να γίνεις ένας τέτοιος μεγάλος παίκτης, πρέπει πάντα να συνεχίζεις να δουλεύεις, γιατί πρέπει να έχεις σε υγεία το σώμα σου και τη δύναμή σου ώστε να μπορέσεις να τα βγάλεις μέσα στο γήπεδο».

Για το αν ο θρύλος του 1987 παραμένει ακόμη «ζωντανός»: «Σίγουρα με την τεχνολογία που έχουμε τα νέα παιδιά μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουν, να ψάξουν και να δουν τι έχει πετύχει τότε η Εθνική. Μετράει και τι παρακαταθήκη αφήνει ο κάθε αθλητής από πίσω του. Εμείς πήγαμε σε ένα Πανελλήνιο στα Τρίκαλα και δε μπορώ να περιγράψω τι γινόταν που έβγαινα έξω στο δρόμο. Έβγαλα φωτογραφίες με μεγάλους ανθρώπους και νεαρούς αθλητές. Είναι η παρακαταθήκη που αφήνεις και το πόσο απλός είσαι για να μπορέσει όλος αυτός ο κόσμος να σε αγαπήσει και να σε βάλει στην καρδιά του και πιστεύω ότι θα ανταμειφθείς. Αυτό με χαροποιεί, γιατί έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμη με θυμούνται και είναι τιμητικό για έναν αθλητή αυτό».