Skip to main content

Αταμάν: «Όλοι οι αγώνες στη EuroLeague είναι must win, ήταν έκπληξη για μένα τα άδεια καθίσματα με τη Μακάμπι»

Ο προπονητής του Παναθηναικού, Εργκίν Αταμάν μίλησε λίγο πριν τον αγώνα με την Μπασκόνια την Παρασκευή (27/10, 21:15), υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα από την Βιτόρια παίζει με πολλούς σουτέρ και το "κλειδί" για να την αντιμετωπίσει θα ειναι η άμυνα.

Ο κόουτς Εργκίν Αταμάν δήλωσε ότι: «Όλοι οι αγώνες στη EuroLeague είναι must win. Ειδικά όταν παίζεις σην έδρα σου. Κερδίσαμε την Μπάγερν και χάσαμε δυο αγώνες στην παράταση. Επομένως, κάθε ματς είναι σημαντικό. Σίγουρα η έδρα αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στη EuroLeague όμως δεν το αξιοποιήσαμε σαν ομάδα. Όλοι ξέρουν τι συνέβη στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μακάμπι. Δεν έχει σημασία αν παίζεις εντός ή εκτός έδρας. Το θέμα είναι να παίξεις καλό μπάσκετ και να βρεις τρόπο να κερδίσεις το παιχνίδι. Η Μπασκόνια είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, έχει μόνο μια νίκη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, έχει επικίνδυνους παίκτες στην επίθεση όπως ο Χάουαρντ, ο Μαρίνκοβιτς, ο Κοστέλο... Παίζει με πολλούς σουτέρ και σίγουρα το "κλειδί" θα ειναι η άμυνα».

Για τις απουσίες των «πράσινων», είπε: «Ο Μαντζούκας είναι άρρωστος, δεν πιστεύω ότι θα παίξει. Ο Παπαπέτρου έκανε την επέμβαση... Τώρα είναι σημαντικό είναι να παίξουμε επιθετικά και έξυπνα. Nα φερθούμε δίκαια στους εαυτούς μας».

Επίσης ο κόουτς Αταμάν ανέφερε ότι: «Είμαστε μια νέα ομάδα. Κάθε προπόνηση, κάθε παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να βελτιωθούμε σαν ομάδα. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας στις αρχές της σεζόν όσον αφορά τους τραυματισμούς. Ο Μήτογλου έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι στη EuroLeague, ο Παπαπέτρου μόνο ένα ματς... Αλλά μετά έκανε την επέμβαση. Ο Σλούκας έχασε ένα ματς και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμος, έπαιξε με τη Φενέρμπαχτσε. Αν είχαμε μία ομάδα που δούλευε μαζί 2-3 χρόνια θα ήταν πιο εύκολο να διαχειριστούμε τους τραυματισμούς. Νομίζω ότι παίξαμε καλά στο πρωτάθλημα την περασμένη Δευτέρα. Ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί στη συνέχεια.

Ίσως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό κάναμε κάποια λάθη. Αλλά στον αγώνα με τη Μακάμπι έγιναν λάθη που γίνονται μια φορά σε 100 αγώνες! Έγιναν όλα μαζί! Ελπίζω αυτό να αλλάξει. Καταλαβαίνω ότι ίσως ο κόσμος ίσως δεν είναι ευχαριστημένος επειδή περιμένουν καλύτερη εικόνα. Όμως πρέπει να καταλάβουν ότι μιλάμε για μια καλή ομάδα. Για μια νέα ομάδα... Θέλουμε τη στήριξή τους. Περισσότερη στήριξη σε αυτά τα παιχνίδια! Περιμένω περισσότερους φιλάθλους αύριο. Ειλικρινά, όταν κοίταξα την εξέδρα πίσω από τον πάγκο πριν από τον αγώνα με τη Μακάμπι, ήταν έκπληξη ότι είδα τα μισά καθίσματα άδεια. Πρέπει να φτιάξουμε καλή ατμόσφαιρα και να βάλουμε πίεση σε όλους! Στους αντιπάλους, στους διαιτητές, σε όλους! Χάσαμε δυο ματς στην παράταση αλλά από αύριο θα ξεκινήσουμε να κερδίζουμε και είναι σημαντικό να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας».