Skip to main content

Ματέο: «Από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης ο Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός θα είναι εξίσου ανταγωνιστικός»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του Γιώργο Μπαρτζώκα, μίλησε ο Τσους Ματέο, αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης του ΣΕΦ.

Αναλυτικά:

«Παίξαμε έξυπνα γιατί είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια σπουδαία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Παίζουν άμυνα που δεν σε αφήνουν να σκοράρεις εύκολους πόντους. Και είναι κάτι που το ξέραμε. Παίζουν διαφορετικά από εμάς στην επίθεση, πιο αργά, και δεν είναι εύκολο να παίξεις απέναντι σε μια ομάδα που παίζει έξυπνα. Ήταν σημαντικό που σκοράραμε από την περιφέρεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι στα ριμπάουντ με τους Ντεκ και Χεζόνια οι οποίοι πήραν μαζί 19 ριμπάουντ. Ήταν πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουν οι ψηλοί μας τα ριμπάουντ»<

Για την απόδοση του Ντζάναν Μούσα: «Φυσικά και ήταν σημαντικός στην 3η περίοδο. Σκοράραμε συνεχόμενα τρίποντα με αποτέλεσμα να ανοίξουμε το γήπεδο, κάτι που χρειαζόμασταν στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού. Αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό να βγει από την κλειστή άμυνα με αποτέλεσμα να έχουμε ποσοστό 45% μακριά από το καλάθι».

Για τις διαφορές του φετινού Ολυμπιακού σε σχέση με τον περσινό τελικό: «Πέρσι ήταν εκπληκτικός ο Ολυμπιακός. Σπουδαία ομάδα. Είχα βέβαια τη διαφορά με την παρουσία των Σλουκα και Βεζένκοβ οι οποίοι είναι εξαιρετικοί παίκτες. Μπορεί να τους έχασαν φέτος αλλά μπορούν να παραμείνουν στην κορυφή., Είναι ανταγωνιστική ομάδα, παίζει καλή άμυνα, ξέρει τι θέλει ο προπονητής και δουλεύουν με συγκεκριμένες μηχανικές που υπάρχουν στην ομάδα από έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης. Θεωρώ ότι και πάλι θα είναι play-offs και ποιος ξέρει; Ακόμα στο Final Four. Έστω και αν δεν θα έχει τους Σλούκα και Βεζένκοβ θα είναι εξίσου ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός».

Για τον Γουίλιαμς Γκος και το πόσο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό: «Ο Νάιτζελ είναι φοβερός τύπος. Θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό για να βρεθεί στην κορυφή. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος. Είναι ένας παίκτης που αγαπάμε και ο οποίος μας βοήθησε πολύ πέρυσι να φτάσουμε την κορυφή. Του ευχόμαστε καλή τύχη . Θα βοηθήσει πολύ με την άμυνα του, με τον ρυθμό του αγώνα, μπορεί να κάνει κάποια λάθη, αλλά πάντα βοηθαει τους συμπαίκτες του να γίνονται καλύτεροι»

Για το γεγονός ότι νίκησε με 77 πόντους στην επίθεση: «Ειδικά στο 2ο ημίχρονο ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Το που θα πάει το σκορ εξαρτάται από τις κατοχές. Εμείς είχαμε καλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Ο τρόπος με τον οποίο γεμίζει ο Ολυμπιακός τη ρακέτα δεν σε αφήνει να έχεις καλό ποσοστό από κοτνά. Οδηγησε το ματς σε λιγότερες κατοχές και έτσι έπεσε ο ρυθμός. Συνήθως η ομάδα που ορίζει τον ρυθμό φτάνει και στη νίκη».