Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Μου αρέσουν όλα στον Ολυμπιακό, είναι ένας φανταστικός σύλλογος»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με δηλώσεις του στην media day των «ερυθρόλευκων», ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι (18/1, 21:15), εξέφρασε για ακόμα μία φορά την πίστη στην ομάδα του, αναφέρθηκε στον παράγοντα τύχη, με αφορμή τον τραυματισμό του Φαλ, εκθείασε το παιχνίδι της Μακάμπι, όμως τόνισε πως αν παραμείνουν πιστοί στο πλάνο τους, τότε μπορούν να επαναλάβουν το νικηφόρο αποτέλεσμα του α’ γύρου. 

Αναλυτικά:

Δεν έχω μεγάλη γνώση σε τι κατάσταση ακριβώς είμαστε, γιατί είχαμε το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Κολοσσό, που παίξαμε συμπαθητικά μόνο για 20’ και αμέσως μετά είχαμε μια προπόνηση αποκατάστασης. Σήμερα θα κάνουμε μια κανονική προπόνηση για να παίξουμε αύριο. Η ομάδα πιο πολύ έχει δουλέψει στα παιχνίδια. Στην Ισπανία, στην ουσία πιστεύω ότι κάναμε ένα κακό β’ μέρος με την Μπασκόνια, αυτό μας στοίχισε. Στην Μπαρτσελόνα ήταν ένα παιχνίδι που το χτυπήσαμε και πήγε στο σουτ. Η βαθμολογία, όμως, είναι αδυσώπητη, πρέπει να παίρνεις βαθμούς γιατί τα παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα και με αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε το ματς με την Μακάμπι. Πρέπει να κερδίσουμε, αναγνωρίζοντας ότι είναι ένας πολύ ισχυρός διεκδικητής της 8άδας σίγουρα και πολύ πιθανά και του Final Four. Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς την δεδομένη χρονική στιγμή και με δεδομένο τα προβλήματα που έχουμε. 

Μου αρέσουν όλα στον Ολυμπιακό, είναι ένας φανταστικός σύλλογος. Μου αρέσουν οι φίλαθλοι, οι παίκτες, οι συνεργάτες μου, είναι όλα φοβερά. Απλώς, στις ομάδες και στον ανταγωνισμό σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν πάνω και κάτω και ο μόνος τρόπος να τα ξεπεράσεις είναι να συνεχίσεις να δουλεύεις, να πιστεύεις στις ιδέες σου και να συνεχίσουμε όλοι μαζί να είμαστε ευσυνείδητοι, φιλότιμοι, φιλόδοξοι και να θέλουμε να δουλεύουμε συνέχεια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αυτό κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες. Μερικές φορές χρειάζεσαι και την τύχη, ο τραυματισμός του Φαλ, ο οποίος κτύπησε στο παιχνίδι με τον Μονακό, οπότε ήταν τραυματίας και με την ΑΕΚ και στα δύο επόμενα παιχνίδια. Ξέρετε πόσο σημαντικός είναι, αλλά γι αυτό πήραμε και άλλους παίκτες, για να αναπληρώσουμε το κενό και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. 

Η Μακάμπι είναι 1η στο επιθετικό ριμπάουντ στην Ευρωλίγγκα. Με πάρα πολλούς Αμερικανούς παίκτες που έχουν αθλητική ικανότητα. Παίζουν καλά, ανοίγουν το σκορ, έχουν τον ίδιο προπονητή για αρκετό διάστημα. Περνάνε και αυτοί δυσκολίες με βάση τα όσα συμβαίνουν στην χώρα τους. Έχουν πολύ ταλέντο σαν ομάδα και η βαθμολογική θέση τους το δείχνει. Κερδίσαμε έχοντας ένα πλάνο στο Βελιγράδι και πρέπει να παραμείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο και αύριο».