Skip to main content

Euroleague: Έγραψε ιστορία ο Μίλερ Μακιντάιρ με ρεκόρ ασίστ και triple double

 Ο άσος της Μπασκόνια, Κόντι Μίλερ Μακιντάιρ έγραψε ιστορία στην νίκη της ομάδας από την Βιτόρια επί της Βιλερμπάν με 94-80, το βράδυ της Πέμπτης (8/2), κάνοντας ρεκόρ διοργάνωσης στις ασίστ, αλλά και triple double σε πόντους, ασίστ και ριμπάουντ.

Ο playmaker της ομάδας από την χώρα των Βάσκων, Κόντι Μίλερ Μακιντάιρ έκανε μια από τις καλύτερες επιδόσεις παίκτη στην ιστορία της Euroleague, στην νίκη της ομάδας του επί της Βιλερμπάν με 94-80, το βράδυ της Πέμπτης (8/2). Πέρα από το ρεκόρ ασίστ με τις 20 που είχε στον αγώνα, έκανε και triple double, το οποίο είναι μόλις το τέταρτο στην ιστορία της διοργάνωσης. Επίσης, στο ημίχρονο του ματς είχε δώδεκα ασίστ, κάτι που και αυτό αποτελεί ένα ρεκόρ για την Euroleague.

Το προηγούμενο ρεκόρ με τις περισσότερες ασίστ το είχαν ο Νικ Καλάθης και ο Φακούντο Καμπάτσο με τις 19. Ο Αμερικανός γκαρντ ανέφερε στις δηλώσεις του ότι: "Είμαι ενθουσιασμένος που πήραμε τη νίκη. Οι συμπαίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά, κάνοντας σουτ, έκαναν το δύσκολο κομμάτι. Τους είμαι ευγνώμων, είμαι ευγνώμων στον προπονητή που πίστεψε σε μένα. Και είμαι ενθουσιασμένος για την συνέχεια...Αυτό το ρεκόρ (με τις 20 ασίστ) σημαίνει πολλά ιδιαίτερα για εμένα. Είχα ακούσει πολλές φήμες και πολλοί άνθρωποι με κατηγορούσαν ότι δεν είμαι πόιντ γκαρντ. Οι συμπαίκτες μου πίστεψαν σε μένα απόψε. Ελπίζω ότι τώρα ο κόσμος μπορεί να δει ότι αυτή είναι η φυσική μου θέση".



Στον αγώνα Μπασκόνια-Βιλερμπάν (94-80), ο Αμερικανός γκαρντ είχε 11 πόντους, 20 ασίστ, 11 ριμπάουντ και 42 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτό όπως πρωτοείπαμε είναι το τέταρτο triple double, με δύο να έχει κάνει ο Νίκολα Βούισιτς με την φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στην Πρόκομ την σεζόν 2005-2006 (11 πόντοι, 11 ασίστ και 12 ριμπάουντ) και απέναντι στην Ολίμπια Λουμπλιάνας (27 πόντοι, 10 ασίστ και 10 ριμπάουντ) και ένα ο Καλάθης με την φανέλα του Παναθηναικού,  την σεζόν 2018-2019 απέναντι στην Μπούντουσνοστ, οπού είχε 11 πόντους, 18 ασίστ και 12 ριμπάουντ.

Εικόνα

Ο Κόντι Μίλερ Μακιντάιρ έχει κάνει triple double στην Euroleague, στην G League, στην VTB league, στο FIBA Europe Cup και στο τουρκικό πρωτάθλημα. Κάτι πραγματικά απίστευτο. Στο τέλος του αγώνα της Μπασκόνια με την Βιλερμπάν (94-80), ο Αμερικανός γκαρντ έβγαλε φωτογραφία, έχοντας στο χερι του  ένα λευκό χαρτί Α4 που έγραφε πάνω τα στατιστικά του όπως έκανε με την 100αρα ο Γουίλτ Τσάμπερλειν και πολλοί άλλοι παίκτες του NBA όταν κάνουν μεγάλες επιδόσεις.

Ο συμπαίκτης του στην ομάδα από την χώρα των Βάσκων, Μάρκους Χάουαρντ ανέφερε για τον Κόντι Μίλερ Μακιντάιρ ότι: "Αυτή η επίδοση (με τα ρεκόρ και με το triple double) αποδεικνύει τι είδους παίκτης είναι- ανιδιοτελής, κάνει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα. Είναι απίστευτος. Απόψε ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις ενός παίκτη που έχω δει. Και είμαι τυχερός που έχω έναν τύπο σαν αυτόν στην ομάδα μου και δεν χρειάζεται να παίξω εναντίον του".