Skip to main content

Eρυθρός Αστέρας-Ζάλγκιρις 91-93: Λιθουανική απόδραση με σούπερ Έβανς

Μεγάλη απόδραση έκανε η Ζάλγκιρις από την Σερβία, κερδίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα  με σκορ 93-91, σε ένα παιχνίδι με περιπετειώδες φινάλε έχοντας τον Έβανς σε εκπληκτική βραδιά. Mετά την νίκη αυτή οι Λιθουανοί βρίσκονται στο 11-15 της βαθμολογίας , ενώ οι Σέρβοι στο 10-16.

Αρκετά ισορροπημένος ήταν ο ρυθμός στην αρχή του αγώνα με τις δυο ομάδες να βρίσονται δίπλα δίπλα στο σκορ , δυο τρίποντα όμως των Λιθουανών με τον Έβανς και τον Λεκάβιτσιους ,τους έδωσαν ποβάδισμα (11-17) με τους Σέρβους να απαντάνε γρήγορα χτυπώντας στην ρακέτα με τον Μίτροβιτς διαμορφώνοντας το 23-23 της πρώτης περιόδου. Γρήγορος εξακολουθούσε να είναι ο ρυθμός και στο δεύτερο δεκάλεπτο , με τις δυο ομάδες να δίνουν περισσότερη βάση στο επιθετικό κομμάτι , να μην μπορούν να περιορίσουν τον αντίπαλό τους αμυντικά και να οδεύουν στο φινάλε του ημιχρόνου όντας ισόπαλες με σκορ 45-45.

Καλύτερο και πιο εύστοχο έξω από τα 6.75 ξεκίνημα έκανε η Ζάλγκιρις , που με τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα της βρέθηκε να προηγείται με έξι πόντους (53-59) στα μισά της περιόδου , με τον Ερυθρό να κάνει την αντεπίθεσή του με τον Ντος Σάντος και τον Μπολομπόι και να προηγείται 65-63 , όμως ένα 5-0 των Λιθουανών με τον Μάνεκ και τον Έβανς έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στοςυ φιλοξενούμενους στην λήξη της περιόδου (65-68). Στην τέταρτη περίοδο , ο Ερυθρός με ένα ξέσπασμά του κυριώς με τον Γκίλεσπι διαμόρφωσε το 72-68 , με τις εύστοχες βολές των Έβανς και του Σμιτς να ξανα δίνουν προβάδισμα στους Λιθουανούς (74-77). Ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 80-80 , ένα 5-1 των Λιθουανών διαμόρφωσε το σκορ σε 85-81 υπέρ τους. Οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμά τους μέχρι το τ΄ελος του παιχνιδιού με τους Σέρβους να μην μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω για να φύγουν νικητές. Στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα , η Ζάλγκιρις κέρδισε αντιαθλητικό και με την απόφαση των διαιτητών να προκαλεί τον θυμό και την αγανάκτηση των Σέρβων οπαδών που πέταγαν αντικείμενα μέσα στο παρκέ με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά το παιχνίδι , η συνέχεια του παιχνιδιού βρήκε την Ζάλγκιρις να προηγείται 89-93 με συνεχόμενες βολές , με τους Σέρβους να μειώνουν με δικές τους βολές σε 91-93 διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Έβανς με 25 πόντους , ενώ για τους ερυθρόλευκους καταπληκτική εμφάνιση αλλά μόνος έκανε ο Ντος Σάντος με 21 πόντους και 14 ασσίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-23,45-45,65-68, 91-93