Skip to main content

Η ιστορική 50αρα του Χέιζ Ντέιβις δεν ήταν κάτι τυχαίο (vids, pics)

Ο άσος της Φενέρμπαχτσε, Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις πήρε όλα τα φώτα πάνω του την Παρασκευή (29/3) στον αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου, πάρα το γεγονός ότι η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού και της Βίρτους Μπολόνια ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής. Το superbasket σας παρουσιάζει άγνωστες πτυχές για το πώς επετεύχθη αυτό το ιστορικό ρεκόρ.

Η Φενέρμπαχτσε υπό τις οδηγίες του κοουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους νίκησε την Άλμπα Βερολίνου με 103-68. Οι κίτρινοι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν φαβορί του αγώνα και πήραν  μια πολύ σημαντική νίκη για την μάχη των πλασαρισμάτων για τα playoffs της Euroleague.Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις, ο οποίος έχει μια σταθερή αξία στην καριέρα του στην Euroleague, αλλά πρώτη φορά κάνει τόσο εκκωφαντική εμφάνιση. Ο 29χρονος Αμερικανός που αγωνίζεται στην θέση του σμολ φόργουορντ/πάουερ φόργουορντ σκόραρε 50 πόντους, κάνοντας φυσικά ένα μοναδικό ρεκόρ στο σκοράρισμα πόντων για την Euroleague.

Όταν λέμε ότι δεν ήταν κάτι τυχαίο η 50αρα δεν είναι απλά λόγια για να βάλουμε ένα πιασάρικο τίτλο, αλλά γιατί η προσπάθεια, η προπόνηση, η επιμονή, η υπομονή και το εργασιακό ήθος του Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις μας οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Σύμφωνα με τον Λιθουανό δημοσιογράφο, Ντονάτας Ουρμπόνας, είχε φέρει ένα personal coach στο Κάουνας πριν τέσσερα χρόνια όταν αγωνιζόταν στην Ζαλγκίρις για να βελτιώσει το σουτ του. Είχε περίπου 20-30% στο τρίποντο στην πρώτη σεζόν του στην Euroleague. Την Παρασκευή (29/3) στον αγώνα Φενέρμπαχτσε-Αλμπα Βερολίνου, είχε 9/16 τρίποντα, δηλαδή περίπου 56%.
 

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα έκανε νέο ρεκόρ πόντων στην Φενέρμπαχτσε με τους 18 πόντους. Με εξαίρεση τους τρεις πόντους της δεύτερης περιόδου, ο Χέιζ Ντέιβις είχε στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο, 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Με αυτήν την επίδοση, κατέρριψε το ρεκόρ του Λαρκιν με τους 49 πόντους στον αγώνα της Εφές με την Μπάγερν Μονάχου τον Νοέμβριο του 2019. 

Ο 29χρονος Αμερικανός πανηγύρισε κρατώντας ένα χαρτί Α4 με τους 50 πόντους, όπως έχει καθιερωθεί να κάνουν οι παίκτες του NBA μετά από μεγάλες επιδόσεις.

Ο Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις ανέφερε για αυτήν την εμφάνιση με τους 50 πόντους ότι: « Έγραψα στις σημειώσεις στην αρχή της σεζόν ότι θέλω να σπάσω το ρεκόρ πόντων φέτος. Μετά το σημερινό αγώνα, έστειλα στους φίλους μου και τους είπα ότι ένιωθα σαν σε αγώνα με τον Ντετζούντε Μάρεϊ. Δεν κατάλαβα ότι θα έβαζα 50 πόντους, αλλά γνώριζα ότι θα σουτάρω πολύ. Αλλά το πιστώνω στους συμπαίκτες μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, την Φενέρμπαχτσε, αλλά και στους φιλάθλους που ήξεραν ότι το ρεκόρ πόντων ήταν 49.ποντοι και φώναζαν στον κοουτς Σάρας Γιασικεβίτσιους για να με βάλει πίσω στο παρκέ. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια και είμαι πολύ περήφανος που το πέτυχα αυτό. Είμαι πολύ περήφανος για εμένα και για την δουλειά και για όλα όσα έκανα για να το πετύχω. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα». 

Μεγάλη κινητοποίηση στα social media από φιλάθλους και παίκτες μετά τους 50 πόντους και να συγχαίρουν τον άσο της Φενέρμπαχτσε. Χαρακτηριστικά ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βενσάν Πουαριέ ανέφερε ότι «Χρειάζομαι 5 αγώνες για να σκοράρω 50 πόντους». Ο αστέρας της Μονακό, Μάικ Τζέιμς απάντησε στον διεθνή Γάλλο σέντερ ότι: «Και εγώ θέλω 2-3 αγώνες για να το πετύχω αυτό το ρεκόρ πόντων».