Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ολυμπιακός σημαίνει όπου και να παίζεις να έχεις θερμή υποστήριξη» (vid)

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Βερολίνο, ενόψει της συμμετοχής του στο Final Four της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με δηλώσεις του, να αναφέρεται στην δυσκολία του ημιτελικού με την Ρεάλ, τον παράγοντα τύχη που θα χρειαστεί η ομάδα του, ενώ υποκλίθηκε στους «ερυθρόλευκους» οπαδούς που ετοιμάζονται να… βάψουν κόκκινη την γερμανική πρωτεύουσα.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για την τύχη που θα χρειαστεί η ομάδα του:

«Πάντα η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Τα παιχνίδια κρίνονται συχνά στις λεπτομέρειες, μια απόφαση, μια τυχερή στιγμή παίζει πάντα ρόλο, όπως συμβαίνει και στην ζωή γενικότερα. Ας ελπίσουμε να είμαστε λίγο πιο τυχεροί γιατί στα δύο προηγούμενα είχαμε την ατυχία να χάσουμε στην τελευταία φάση».

Για την προσέγγιση του ημιτελικού:

«Έχουμε κάνει μια επαγγελματική προσέγγιση, με βάση και την εμπειρία των περισσότερων παικτών, ότι δεν πρέπει να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Η ρουτίνα των παικτών και της ομάδας γενικά είναι πάρα πολύ σημαντική, να μην διαταράσσεται. Πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε στην ρουτίνα μας να κάνουμε όσο λιγότερα πράγματα. Έχουν γίνει πολλές συνεντεύξεις, media day, αλλά η καθημερινότητα της ομάδας πρέπει να παραμείνει αλώβητη».

Για την δυσκολία του αγώνα με την Ρεάλ:

«Κάθε ημιτελικός έχει μεγάλη πίεση, μεγάλη κρισιμότητα και η σημασία του αγώνα. Η Ρεάλ είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και πολύ καλή ομάδα και με βάση το όνομα της αλλά και με το πως πήγε φέτος. Οι δύο περσινοί φιναλίστ συγκρούονται. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Θα έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε αν μείνουμε στο πλάνο και είμαστε και λίγο τυχεροί».

Για τον κόσμο της ομάδας:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας, που μας πίστευαν από νωρίς. Πιστεύουν στην δουλειά που κάνει η ομάδα συνολικά. Έχουμε αποδείξει ότι παίζουμε και για την φανέλα του Ολυμπιακού, για την ομάδα μας. Ο κόσμος το αναγνωρίζει και μας συμπαραστέκεται παντού. Ο Ολυμπιακός αυτό σημαίνει, όπου και να παίζεις να έχεις θερμή υποστήριξη».