Skip to main content

Πιστιόλης: «Το ευρωπαϊκό μπάσκετ χρειάζεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας»

Για την κατάκτηση της VTB League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και την ενδεχόμενη επιστροφή των Ρώσων στην Euroleague, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Ανδρέας Πιστιόλης.

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε:

Για την επιστροφή του στην ομάδα: «Αυτά συνήθως γίνονται πολύ γρήγορα. Όταν πάμε σε αλλαγή προπονητή στη μέση της σεζόν, πρέπει σε 1-2 μέρες να παρθούν οι αποφάσεις αυτές και να γίνουν οι συμφωνίες. Απ’ την άλλη, επειδή είχα δουλέψει πολλά χρόνια στην ομάδα και υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση, κάπου στο μυαλό μου ήταν πάντα ότι μπορεί να γυρνούσα. Δεν περίμενα ότι θα γίνει λίγες μέρες πριν τα play-offs, αλλά ήταν μια ευκαιρία που την ήθελα και ήμουν έτοιμος να την εκμεταλλευτώ».

Για το αν είχε δεύτερες σκέψεις λόγω του ότι η ΤΣΣΚΑ δεν παίζει στην Ευρωλίγκα: «Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου, κάποια στιγμή θα γυρίσει στην Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ χρειάζεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη λογική μου πάντα είναι ότι τους φίλους σου τους στηρίζεις στις δύσκολες στιγμές. Έχω ζήσει 8 χρόνια εδώ, οι άνθρωποι του συλλόγου είναι φίλοι μου, άνθρωποί μου. Πραγματικά δε με ένοιαζε η κατάσταση, επικοινωνούσα και ήξερα πώς είναι η ζωή στη Ρωσία, η κατάσταση στο πρωτάθλημα και την ομάδα. Ήταν κάτι που το ήθελα, δεν είχα δεύτερες σκέψεις γι’ αυτό το πράγμα».

Για το tweet του όταν επέστρεψε στην ομάδα, «Να δείξουμε σε όλους τι σημαίνει να παίζεις για την ΤΣΣΚΑ»: «Είχαμε πάρα πολύ καλή αντίδραση, ιδίως τα παιδιά που είναι μεγαλωμένα στον σύλλογο και το έφεραν αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Γενικότερα η ομάδα πάλεψε, συγκεντρώθηκαν σε αυτό και χαίρομαι πάρα πολύ που οι παίκτες μου δικαίωσαν τα λόγια μου, γιατί έκανα υπόσχεση εκ μέρους τους, αλλά ήμουν σίγουρος ότι τα παιδιά θα τα καταφέρουν».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ο σύλλογος εξακολουθεί να είναι υψηλού επιπέδου. Η οργάνωση και η τεχνογνωσία που υπάρχει είναι απ’ τις καλύτερες στην Ευρώπη, παρ’ όλα αυτά οι ισορροπίες έχουν αλλάξει, δεν είναι η δύναμη που ήταν οικονομικά από άποψη ρόστερ, δεν είμαστε κοντά σε αυτό που έχει μάθει ο κόσμος και έχει στο μυαλό του την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σχετικά με τους παίκτες. Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει ακόμα και στη VTB League. Δεν είμαστε μακράν του 2ου η καλύτερη και δυνατότερη ομάδα, πλέον οι τέσσερις μεγάλες ομάδες είμαστε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Μπορεί η Ζενίτ και η Ούνικς να είναι και πιο ψηλά στα οικονομικά δεδομένα απ’ ό,τι η ΤΣΣΚΑ. Πλέον είναι όλα επί ίσοις όροις και το πρωτάθλημα είναι πραγματικά ανεβασμένο από αυτήν την άποψη».

Για τη συνεργασία του με τον Αντρέι Βατούτιν: «Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Δεν γνωριστήκαμε τώρα, έχουμε περάσει πάρα πολλά μαζί με τον Βατούτιν και με τους ανθρώπους της ομάδας. Δεν υπάρχει αυτό το… απόμακρο ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις ποιος είναι, υπάρχει προσωπική σχέση και σεβασμός εκατέρωθεν. Είναι απόλαυση να δουλεύω με μια διοίκηση απ’ την οποία ξέρω τι να περιμένω, ξέρω τι ζητούν από εμένα, ξέρω τι ονειρεύονται για τον σύλλογο, ξέρω τα στάνταρ τους. Είναι καλές συνθήκες δουλειάς».

Για τους στόχους του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Είναι μια ομάδα που πρέπει να κοιτάς το παρόν, αλλά να έχεις κι ένα μάτι στο μέλλον. Η ομάδα είναι… καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Είναι μια ομάδα “χτισμένη” και μια ομάδα που η κουλτούρα της είναι να διεκδικεί τίτλους, να προσπαθεί να κερδίσει κάθε αγώνα και να παίζει πάντα δυνατά. Οπότε στη VTB League πάντα αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό παλεύουμε και προσπαθούμε. Κάπου στο μυαλό μας υπάρχει ότι κάποια μέρα θα γυρίσουμε στην Ευρωλίγκα και ελπίζω όταν έρθει αυτή η μέρα να είμαστε ακόμα μαζί, να προχωρήσω την καριέρα μου μαζί με τον σύλλογο και να συνδέσουμε το όνομά μας μαζί για πολλά χρόνια αν είναι δυνατόν».