Skip to main content

Ομπράντοβιτς: «Είναι δύσκολο να είσαι οπαδός της Παρτίζαν αυτή την περίοδο»

Την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρτιζάν έβαλε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό σε δηλώσεις του να εξηγεί την επιλογή του να παραμείνει κάτοικος Βελιγραδίου παρά την αποτυχημένη σεζόν που πέρασαν οι ασπρόμαυροι σε Σερβία, ABA League και Ευρωλίγκα. 

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος προπονητής:

«Από τον πρώτο τελικό κι έπειτα, ήταν ξεκάθαρο που πήγαινε η κατάσταση. Ποτέ δεν έδειξα κάποιον, είχα καταλάβει ότι ήταν λίγες οι πιθανότητές μας. Έδωσα συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα, μας νίκησε φέτος. Παίξαμε όμως στην ABA Liga, σε μία λίγκα που δεν έδινε θέση στη EuroLeague. Κι αυτό κάτι λέει.

Πάντα λέω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε δυσάρεστες εικόνες. Πάντα ζητάω ηρεμία και σεβασμό προς τον αντίπαλο. Ο κόσμος το βλέπει, με χαιρετάει παντού, εκτός από ένα συγκεκριμένο γήπεδο. Πέρυσι, μετά από μία νίκη μας, βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο και όταν άκουσα ένα τραγούδι προσβλητικό προς τον Ερυθρό Αστέρα, ζήτησα να σταματήσει. Και αποχώρησα.

Τι να πω για τους διαιτητές, αφήστε τον Ερυθρό Αστέρα να μας νικήσει σε 25 σερί αγώνες. Δεν έχω πρόβλημα. Λέει όμως κάτι το γεγονός ότι πέρυσι ήμασταν έκτοι στη EuroLeague και εκείνοι έβδομοι. Όπως και φέτος, είχαμε περισσότερες νίκες από εκείνους και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει τυχαία.

Μετά από το φινάλε στην ABA Liga, είπα ότι το σερβικό πρωτάθλημα είναι τσίρκο και πρέπει να απολογηθώ γι' αυτή τη δήλωση. Όταν ήμασταν νέοι και πηγαίναμε στο τσίρκο, διασκεδάζαμε. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι τραγικό. Όσα έγιναν στους ημιτελικούς και στους τελικούς ήταν τραγελαφικά. Είπα ότι τα κριτήρια δεν είναι ίδια.

Όσο για την υπόθεση Μίροτιτς, δεν θέλω να γυρίσω προς τα πίσω. Έπρεπε να βρω άλλες λύσεις και είμαι χαρούμενος γι' αυτές που βρήκα. Η ομάδα ξεκίνησε καλά και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πάντα υπάρχουν λύσεις. Θα το επαναλάβω, παίζουμε απέναντι σε ισπανικές ομάδες, απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Εφές, Μονακό.

Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε ψηλά, όπως πέρυσι, με δύο ή τρεις περισσότερες νίκες. Οι λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα, έτσι είναι ο αθλητισμός. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να είσαι οπαδός της Παρτίζαν, γι' αυτό αποφάσισα να μείνω, για να παλέψω γι' αυτή την ομάδα.

Μιλήσαμε στους παίκτες, τους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα κρατήσουμε κάποιον που δεν αισθάνεται χαρούμενος, ικανοποημένος. Υπήρχαν παίκτες που δεν καταλάβαιναν τι σημαίνει Παρτίζαν, τι πρέπει να κάνουν για την Παρτίζαν, πώς να συμπεριφερθούν. Πήραμε κάποιες αποφάσεις και θα πάρουμε και ακόμη περισσότερες».