Skip to main content

Η Euroleague έβαλε Παπανικολάου και Κ. Αντετοκούνμπο να πάρουν ο ένας συνέντευξη στον άλλο (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Αντετοκούνμπο προχώρησαν σε συνέντευξη ο ένας στον άλλον και μίλησαν στο κανάλι της Euroleague με αφορμή την ανακαίνιση των ανοιχτών γηπέδων στα Πατήσια.

Η EuroLeague έκανε αφιέρωμα στα γήπεδα των Πατησίων, με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού να απαντούν στις ερωτήσεις που έθεσε ο ένας προς τον άλλον και στο τέλος μοιράστηκαν το ανοιχτό γηπεδάκι με τους μικρούς φίλους.

Αναλυτικά όσα είπαν:

Αντετοκούνμπο σε Παπανικολάου: Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή στα παρκέ; «Είναι φυσικά ο πρώτος τίτλος στην EuroLeague με τον Ολυμπιακό, το 2012. Ήταν πραγματικά εκπληκτικό εκείνη η σεζόν να καταλήξει στον τελικό και με τον τρόπο που εξελίχθηκε να πάρουμε το τρόπαιο. Ήταν απίθανο».

Παπανικολάου σε Αντετοκούνμπο: Ποιο ήταν το πρώτο γήπεδο που έπαιξες και ποια ήταν η πρώτη του χαρακτηριστική κίνηση; «Το πρώτο γήπεδο που έπαιξα ήταν ανοιχτό και ήταν του Τρίτωνα στα Σεπόλια, στη γειτονιά που μεγάλωσα. Όσο για την κίνηση ήταν η hesitation move, η προσποίηση».

Αντετοκούνμπο σε Παπανικολάου: Πώς ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ και πώς έγινες επαγγελματίας; «Αρχικά έπαιζε βόλεϊ. Στη μικρή πόλη που έμενα, στα Γρεβενά, άνοιξε μια ακαδημία μπάσκετ και όλοι φίλοι μου εντάχθηκαν σε αυτή. Οπότε δεν ήθελα να μείνω απέξω και πήγα και εγώ. Το δοκίμασα, μου άρεσε και είδα ότι ταίριαζε περισσότερο σε εμένα».

Παπανικολάου σε Αντετοκούνμπο: Μπορείς να μας περιγράψεις πώς ήταν η γειτονιά και πώς μεγάλωσες εδώ; «Πολλοί μετανάστες ζούσαν στη γειτονιά. Ήταν γεμάτο από πολυκατοικίες. Ήταν μια πολύ όμορφη γειτονιά, ήταν πολύ ωραία που μεγάλωσα εδώ, είχα πολλούς φίλους».

Αντετοκούνμπο σε Παπανικολάου: Πόσο δύσκολο είναι για έναν μπασκετμπολίστα να γίνει επαγγελματίας και όταν γίνει, να μείνει σε αυτό το επίπεδο; «Για να μιλήσω για τη δική μου εμπειρία, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι 'κοίτα αυτό είναι που θέλω να κάνω'. Έβαζα μικρούς στόχους κάθε φορά και προσπαθούσα να τους πετυχαίνω. Τίποτα δεν σου έρχεται εύκολα. Πρέπει να δουλεύεις».

Παπανικολάου σε Αντετοκούνμπο: Πιστεύεις ότι γήπεδα σαν αυτό που είμαστε εδώ τώρα, βοηθούν τα παιδιά να έρθουν στο μπάσκετ και να εξελιχθούν; «Πραγματικά είναι κάτι εκπληκτικό. Εμείς πολλές φορές βλέπαμε φθορές στο γήπεδο, στο παρκέ. Προβλήματα από τη βροχή ή ας πούμε μπορεί να έσβηνε ο προβολέας του γηπέδου και να μην τον άλλαζαν για πολύ καιρό. Οπότε έπρεπε να παίξουμε μπάσκετ στο σκοτάδι. Το ότι η EuroLeague κάνει όλα αυτά και σκέφτεται αυτά τα παιδιά, που δεν έχουν την πολυτέλεια να παίζουν σε κλειστά γήπεδα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Αυτό μπορεί να κάνει την αλλαγή, γιατί υπάρχουν παιδιά που θα γίνουν επαγγελματίες από αυτά τα γήπεδα».

Τι στοιχεία πρέπει να έχεις όταν παίζεις στα ανοιχτά γήπεδα;

Παπανικολάου: «Πρώτα πρέπει να κάνεις όνειρα. Όταν παίζεις εδώ, πρέπει να φαντάζεσαι τον εαυτό σου να παίζει σε μια μεγάλη ομάδα, να παίζει στο υψηλό επίπεδο. Το δεύτερο είναι να έχεις αφοσίωση, να έχεις θέληση και πάθος. Να δουλεύεις, να βγαίνεις στο γήπεδο και να παλεύεις κάθε μέρα και να γίνεσαι καλύτερος».

Αντετοκούνμπο: «Φυσικά συμφωνώ με αυτό που είπες για την αφοσίωση. Η αφοσίωση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πρέπει να βγαίνεις στο παρκέ κάθε μέρα και να δουλεύεις. Επίσης, θα πω ότι η προσπάθεια είναι πολύ σημαντική, αν και μπορεί να μη βγαίνει το αποτέλεσμα που θες στο παιχνίδι, να μην μπορείς να βρεις τον ρυθμό σου. Το τρίτο πάρα πολύ σημαντικό είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Να έχεις αυτοπεποίθηση. Να μην αμφιβάλεις για εσένα».