Skip to main content

Σεντεκέρσκις: "Μου προκάλεσε έκπληξη η υπογραφή του Λάσο, ξέρει τι χρειάζεται η Μπασκόνια"

 O Tάντας Σεντεκέρσκις μίλησε στο Noticias del Alava για την άφιξη του Λάσο στην Μπασκόνια, τους στόχους της ομάδας ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία της Λιθουανίας από το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ.

 Οι δηλώσεις του Σεντεκέρσκις:

Για τα συναισθήματά του ενόψει της νέας σεζόν: «Βλέπω νεαρούς ανθρώπους που ανυπομονούν να δουλέψουν και πολλούς που θέλουν να βελτιωθούν. Είμαστε νεανική ομάδα με πολλούς παίκτες από πέρσι. Η παραμονή των Χάουαρντ και Μονέκε θα μας βοηθήσει πολύ, θα είναι ακόμα καλύτεροι από πέρσι. Ο Λάσο ξέρει το πρωτάθλημα, την Euroleague, την πόλη και το τί θέλουν οι άνθρωποι, οπότε είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι».

Για την άφιξη του Λάσο στη Μπασκόνια: «Μου προκάλεσε έκπληξη η υπογραφή του Λάσο. Ήμουν στο Πουέρτο Ρίκο, και όταν ξύπνησα, υπήρχε μεγάλη διαφορά ώρας. Ο πατέρας μου μου είπε να διαβάσω τα νέα. Έπαθα σοκ, δεν το περίμενα. Ακούστηκαν πολλά ονόματα και υπήρχαν φήμες αλλά ποτέ δε φαντάστηκα πως θα ήταν αυτός. Κάθε παίκτης θα ήθελε να προπονηθεί υπό τις οδηγίες του Λάσο λόγω των τροπαίων που έχει κερδίσει και όσων έχει καταφέρει με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Για την απουσία της Λιθουανίας από το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ: «Για μία χώρα όπως η Λιθουανία, όπου το μπάσκετ είναι σαν δεύτερη θρησκεία, το να μην είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες για οκτώ χρόνια είναι πολύ σοβαρό. Προσπάθησα να το ξεχάσω όσο πιο γρήγορα γινόταν. Πονάει επειδή γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Ίσως οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί θα είναι όταν θα είμαι 30 χρονών. Πρέπει να βελτιωθούμε και να μην επιτρέψουμε να γίνει ξανά αυτό».