Skip to main content

Mπαρτζώκας: «Λογικό να κάνουμε μέτριες εμφανίσεις, το ρόστερ είναι καταπληκτικό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε δηλώσεις και μίλησε για την εικόνα που έδειξε η ομάδα του  στα φιλικά και για το ρόστερ  που τόνισε πως είναι πολύ καλό αρκεί να είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων σε δηλώσεις που έκανε ,αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας του που δεν είναι τόσο επιθυμητή όμως εξήγησε πως είναι λογικό για την δεδομένη χρονική στιγμή που απουσιάζουν κάποιοι βασικοί παίκτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είχαμε μέτριες εμφανίσεις, δείχνουμε αρκετά ασύνδετοι, Αν με ρωτάτε εάν είναι φυσιολογικό και νορμάλ, σε μεγάλο βαθμό, ναι. Όχι τόσο επειδή έχουμε πολλούς νέους παίκτες αλλά γιατί πρέπει καθένας να βρει τον ρόλο του στην ομάδα. Αυτό απαιτεί χρόνο και δουλειά. Σίγουρα χρόνο. Παίζουμε με αδόκιμα σχήματα χωρίς τους δύο παίκτες στο 'πέντε', χωρίς τον game changer που έχουμε, τον ΜακΚίσικ.Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε αδόκιμα σχήματα. Το θέμα είναι ότι και εγώ προσπαθώ να αναγνωρίσω τη συμπεριφορά των παικτών, θετικά και αρνητικά.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε διαφορετικό επίπεδο φόρμας. Παίκτες που ήταν εκτός λόγω τραυματισμού όπως για παράδειγμα ο Γκος, παίκτες που πήραν παραπάνω άδεια λόγω εθνικής ομάδας όπως οι Παπανικολάου και Γουόκαπ, ο Πετρούσεφ έχει κάνει μιάμιση προπόνηση και δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θέλω να πω ότι όλα αυτά επηρεάζουν για το πόσο συμπαγείς είμαστε. Όμως τα παιχνίδια ήταν φανταστικά. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Οι ομάδες ήταν πολυ καλές όλες, ομάδες της Euroleague με υψηλές απαιτήσεις. Αν το ζητούμενο ήταν να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις απέναντι στους καλύτερους και όχι να παίξουμε ένα ματς για να κερδίσουμε 30 πόντους, νομίζω ότι το πρόσημο είναι θετικό».

Για το ρόστερ του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Θα χαρώ πολύ όταν θα το έχω όλο. Ξέρετε όλοι τη συνεισφορά του Φαλ και του Μιλουτίνοφ όπως και του ΜακΚίσικ. Είμαστε μια ομάδα που ενώ το ρόστερ είναι φανταστικό έχει πολλούς παίκτες οι οποίοι δεν είναι στο γήπεδο και δεν προπονούνται. Και όταν είναι όλοι μαζί, επειδή είναι καλοί παίκτες, θα χρειαστεί διαχείριση. Είδατε πόσο βαθύ ρόστερ είχαν οι Αρμάνι, η Φενέρ, ακόμα και η Βίρτους. Πλέον οι ομάδες της Euroleague χρειάζονται 15 παίκτες. Ακόμα και αν κάνεις καλές εμφανίσεις στην αρχή με λίγους παίκτες, η ομάδα στα playoffs θα εξαντληθεί. Όπως για παράδειγμα η Βίρτους πέρσι, που ήταν 2η μέχρι ένα χρονικό διάστημα, κατέληξε 10η, γιατί αυτά τα παιδιά εξαντλήθηκαν από τον μεγάλο αριθμό των δύσκολων παιχνιδιών».