Skip to main content

Ρεάλ Μ.-Ερυθρός Αστέρας 95-72: Καθάρισε από το... ημίχρονο η "Βασίλισσα"

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα για την 5η αγωνιστική της Euroleague και κατάφερε να "καθαρίσει" τον αγώνα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 95-72.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν να επιβάλλουν από νωρίς τον ρυθμό τους και το κατάφεραν με ένα επί μέρους σκορ 13-4 στα πρώτα πέντε λεπτά έχτισαν μια διαφορά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν μπήκαν καλά στο παρκέ, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά και συγκεκριμένα με +12, για το 22-10.

Στην δεύτερη περίοδο ωστόσο, με ένα μικρό "ξέσπασμα" οι φιλοξενούμενοι ψαλίδισαν το προβάδισμα της Ρεάλ, με τον Μίτροβιτς να μειώνει στους 5 (23-18). Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Ματέο έβγαλαν αντίδραση και έτρεξαν ένα δικό τους 10-0 σερί (33-18) και διαχειρίστηκαν με άνεση τα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +17 (46-29), έχοντας ήδη βάλει τα θεμέλια για τη νίκη.

Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης παρέμεινε πάνω-κάτω η ίδια, με τις δύο ομάδες να έχουν από μερικά καλά διαστήματα, με την διαφορά ωστόσο να μένει σταθερά άνω των δεκαπέντε πόντων υπέρ των Μαδριλένων, οι οποίοι αν και είχαν κατεβάσει ταχύτητα, δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης στους "ερυθρόλευκους". Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 71-54 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ συνέχισε να "πυροβολεί" από την περιφέρεια και ανέβασε περαιτέρω την διαφορά, με τον Ματέο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Το ίδιο έκανε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τις δύο ομάδες να χαλαρώνουν στα διαδικαστικά τελευταία λεπτά, με το τελικό 95-72 να συνοψίζει την εικόνα της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 46-29, 71-54, 95-72