Skip to main content

Η EuroLeague θυμήθηκε το back to back του Ολυμπιακού στο Λονδίνο (vid)

Η EuroLeague συνεχίζει να προβάλει ιστορικά παιχνίδι και σήμερα μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε τον δεύτερο σερί τίτλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός το 2013!

Δύο ημέρες μετα τον τελικό της Κωνσταντινούπολης, η διοργανώτρια αρχή προβάλλει τον τελικό του Λονδίνου, εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχοντας πετάξει εκτός την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τέθηκαν αντιμέτωποι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο ξεκίνημά του, ο αγώνας θύμισε αρκετά εκείνο του 2012, καθώς οι Πειραιώτες βρέθηκαν να ακολουθούν μέχρι και με 17 πόντους διαφορά (27-10) κι έμοιαζαν πεσμένοι στο καναβάτσο, με τον Βασίλη Σπανούλη να μένει άποντος στο ημίχρονο. Με τους Έισι Λο και Κάιλ Χάινς όμως να παλεύουν με νύχια και με δόντια, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο παιχνίδι και πήγαν στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 37-41.

Στο δεύτερο μισό όμως, ο εμβληματικός ηγέτης του Ολυμπιακού... σεληνιάστηκε!

Πέτυχε 22 πόντους με 5/9 τρίποντα, 7/10 βολές και 4 ασίστ, καταστρέφοντας κάθε αμυντικό πλάνο του Πάμπλο Λάσο που έμοιαζε αποσβολωμένος.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει και στον Λο, με τον Αμερικανό να μένει στο παρκέ για 33:55 (περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη) και να τελειώνει το ματς με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ, ένα λάθος και 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Final Four για τρίτη φορά στην καριέρα του και ο Ολυμπιακός έφτασε στο back to back, κάτι στη σύγχρονη ιστορία έχει καταφέρει μόνο η Μακάμπι το 2004/05.

Από τους Μαδριλένους, ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, με τον Σέρχι Ροντρίγκεθ να ακολουθει με 17.

Δείτε ξανά ολόκληρη την τηλεοπτική παραγωγή του τελικού του 2013: