Skip to main content

EuroLeague: Από τις 30 Μαΐου επιτρέπονται οι αθλητικές εκδηλώσεις στη Λιθουανία

Μία από τις χώρες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν το υπόλοιπο της φετινής EuroLeague είναι και η Λιθουανία, ο πρωθυπουργός της οποίας ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων από τις 30 Μαΐου, φυσικά, δίχως θεατές.

Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στις 24 Μαΐου οπότε και αναμένεται να έχει παρθεί η οριστική απόφαση για τη φετινή σεζόν της EuroLeague, τόσο περισσότερο φουντώνει και η ‘’μάχη’’ των χωρών που θέλουν να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

Την ώρα που το Βελιγράδι έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την επιθυμία του να αναλάβει το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, ενώ μόλις χθες (12/5), στις υποψηφιότητες προστέθηκε και η Σλοβενία, η Λιθουανία απέκτησε σήμερα ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων από τις 30 Μαΐου κι επειτα. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία κίνηση που δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη Λιθουανία και συγκεκριμένα στο Κάουνας και το Βίλνιους, να διεκδικήσουν την ανάληψη της EuroLeague.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον είναι και η Ελλάδα, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με τον Δήμαρχο της πόλης του Βορρά, να τονίζει σε κάθε ευκαιρία τα κέρδη της χώρας σε περίπτωση που αναλάβει τη διοργάνωση.