Skip to main content

Η Ζαλγκίρις ζήτησε επίσημα να φιλοξενήσει το υπόλοιπο της EuroLeague (pic)

Είναι πλέον επίσημο. Η Λιθουανία θέλει την ολοκλήρωση της σεζόν σε Κάουνας και Βίλνιους, με τον πρωθυπουργό της χώρας να στηρίζει την υποψηφιότητα.

Ολόκληρη η μπασκετική Ευρώπη βρίσκεται σε αναμονή της οριστικής απόφασης της EuroLeague, η οποία αναμένεται να παρθεί τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ελλάδα, η Σλοβενία η Σερβία η Λιθουανία είναι στις υποψήφιες χώρες για τη διεξαγωγη του υπολοίπου της σεζόν, με τη Ζαλγκίρις να αναφέρει ότι το γήπεδό της προετοιμάζεται για αυτό το σενάριο και οι άνθρωποι της είναι σε συνεχείς επαφές με τη διοργανώτρια αρχή.

Παράλληλα, η ομάδα του Κάουνας ανέφερε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα στηρίξει την υποψηφιότητα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε, ότι από τις 30 Μαΐου θα επιτρέπονται οι αθλητικές εκδηλώσεις , φυσικά, δίχως θεατές.

«Σε περίπτωση που η σεζόν συνεχιστεί, οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μία και μόνο χώρα που θα επιλέξει η EuroLeague. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για την ανάληψη της διοργάνωσης, ειναι και η Λιθουανία. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν και τα playoffs, αν συνεχιστεί, θα διεξαχθούν σε Κάουνας και Βίλνιους.

Την υποψηφιότητα στηρίζει και πρωθυπουργός της χώρας, Σαούλιους Σκβερνελις, ο οποίος ενημέρωσε τη διοργανώτρια αρχή με μία επιστολή, εξηγώντας τους λόγους που η χώρα πρέπει να αναλάβει τα παιχνίδια. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τα καταφέρει. Η Zalgirio Arena ετοιμάζεται για μία πιθανή επιστροφή στη δράση και παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τη EuroLeague», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ζαλγκίρις.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, οι Λιθουανοί ανέφεραν ότι την επόμενη Δευτέρα, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που βρίσκονται στη χώρα θα ξεκινήσουν προπονήσεις. Αναφορικά με τους ξένους παίκτες και τον Μαρτίνας Γκέμπεν, ο οποίος αποχώρησε για τις ΗΠΑ, θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν παρθεί η οριστική απόφαση της EuroLeague.