Skip to main content

Άρης-Κρόνος 54-58: Ασταμάτητη η Γρηγοροπούλου

Ο Κρόνος πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη. Οι «κιτρινόμαυρες» προσπάθησαν για την ανατροπή όντας πίσω με διψήφιο αριθμό πόντων, ωστόσο η Γρηγοροπούλου κυριάρχησε στους «αιθέρες» με 17 πόντους και 26 ριμπάουντ, δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδας της. Τρομερή εμφάνιση για την Δροσούνη με 32 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετή για τον Άρη.

Δυναμικό μπάσιμο του Άρη στο ματς, που ξεκίνησε με 5-0, όμως ο Κρόνος απάντησε γρήγορα και με ένα σερί έκανε το σκορ 8-6. Στην συνέχεια ο ρυθμός ανέβηκε με αλλεπάλληλα καλάθια και από τις δύο ομάδες και με υψηλό σκορ. Ο Κρόνος άρχισε να ελέγχει το ματς και να κρατάει σταθερά ένα μικρό προβάδισμα, τελειώνοντας την πρώτη περίοδο στο +5, 25-20.

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Αγ. Δημητρίου διατήρησε για τα καλά τα ηνία του ματς. Χάρη στην πολύ καλή του άμυνα, «επέτρεψε» στον Άρη να σημειώσει μόλις 4 πόντους (4-11 το επί μέρους) με την Γρηγοροπούλου να κάνει πάταγο στις δύο ρακέτες  με 6 πόντους και 13 ριμπάουντ. Έτσι, η ομάδα της Αθήνας πήγε στα αποδυτήρια στο +12, 36-24.

Οι «κιτρινόμαυρες» μπήκαν και πάλι δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά το 4-0 του Κρόνου, δεν πτοήθηκαν και απάντησαν με σερί 10-0, ρίχνοντας την διαφορά στους 6. Η Δροσούνη ήταν η κινητήρια δύναμη της ομάδας της Θεσ/νίκης, μετρώντας 19 πόντους ως εκείνο το σημείο. Η καλή εμφάνιση τόσο της νεαρής παίκτριας όσο και της ομάδας της συνεχίστηκε, καταφέρνοντας να κλείσουν την ψαλίδα, φτάνοντας στο -5, 46-41.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε...πάρει φωτιά με τον Κρόνο να κρατά ένα μικρό προβάδισμα της τάξης των 4-5 πόντων αλλά η αντίπαλος της δεν την άφηνε να ξεφύγει. Εν συνεχεία ο Άρης έριξε την διαφορά ακόμη και στο τρίποντο (46-43), περίπου 5 λεπτά πριν την λήξη. Στο τελευταίο δίλεπτο του ματς έκανε την ύστατη προσπάθεια του για ανατροπή όμως οι χαμένες βολές και η Γρηγοροπούλου δεν τον άφησαν να κάνει το μεγάλο comeback.

Η Γεωργία Γρηγοροπούλου ήταν πραγματικά ασταμάτητη, έχοντας 17 πόντους, 26(!!) ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη. Απο κοντά και η Διαμαντοπούλου που ακολούθησε με 14 πόντους. Απίστευτη εμφάνιση (η οποία όμως δεν έφτασε για να δώσει τη νίκη στην ομάδα της) πραγματοποίησε η Δροσούνη με 32 πόντους και 9 ριμπάουντ. Η Καρβουνιάδου πρόσθεσε 16 πόντους για τις «κιτρινόμαυρες».

To φύλλο αγώνα

Άρης-Κρόνος Αγ. Δημητρίου 54-58

Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος Ρ.-Καλογερόπουλος Φ.
Δεκάλεπτα: 20-25, 24-36, 41-46, 54-58

Άρης (Τσαμπούρη): Καρβουνιάδου 16(1), Κυρπιζλίδου, Παρακέντε, Αθανασίου, Καπουκρανίδου, Ατζέμη, Δροσούνη 32(3)  Σκανδαλάρη, Βλάχου 2, Εφραιμίδου, Ρίμπα, Τόλη 4.

ΓΣ Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Σταμούλης): Σιδερίδου 6 , Ιωσηφέλη, Διαμαντοπούλου 14(2), Τσούρτη 2 , Ραφτοπούλου 5, Ισουφάι , Γρηγοροπούλου Γ. 17,  Τσάμη 6, Ζιάκα 8(1), Μάντη , Γρηγοροπούλου M., Δραμιτινού .