Skip to main content

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 72-67: Ο Καμπάτσο την έριξε στο καναβάτσο

Η Μπαρτσελόνα έχει το υλικό και τον προπονητή να επιστρέψει στην κορυφή όμως η Ρεάλ ξέρει να κερδίζει. Με όπλο την εμπειρία της και καθοδηγούμενη από τον Φακούντο Καμπάτσο, η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού SuperCopa και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν για τρίτη σερί χρονιά. Οσο για τον Αργεντίνο; Οι φήμες για το μέλλον του οργιάζουν και μένει να δούμε αν αυτό ήταν το τελευταίο τρόπαιο που κατέκτησε με τους Μαδριλένα

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά ανέτοιμες και το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν κακό ποιοτικά. Παρ' όλα αυτά, ήταν γεμάτο από δυνατές μάχες και σασπένς, καθώς ούτε η Ρεάλ, ούτε η Μπαρτσελόνα κατόρθωναν να επιβάλουν το προβάδισμα και να χτίσουν κάποιο σημαντικό προβάδισμα.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, όμως όσο περνούσε η ώρα οι μπλαουγκράνα έσφιγγαν την άμυνά τους και με τον Καλάθη να εκθέτει τον τρόπο αντιμετώπισής τους από την άμυνα της Ρεάλ.Το ημίχρονο βρήκε τους Καταλανούς μπροστά με ένα πόντο.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τις δυο ομάδες να... ξεμπουκώνουν επιθετικά για ένα μικρό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο που έληξε με τους Μαδριλένους να προηγούνται 50-49. Ομως ο Μίροτις είχε αρχίσει να ξυπνάει και η Μπάρτσα σημείωσε επτά αναπαντητους πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η Ρεάλ αντέδρασε και με ένα επιμέρους 13-2 έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος της.

Με το σκόρ ισόπαλο 66-66 ένα λεπτό πριν το τέλος τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο κορυφαίος της Ρεάλ Καμπάτσο με μια περίτεχνη ενέργεια έγραψε το 69-67 μισό λεπτό πριν το τέλος. Ο Ρούντι έβγαλε σπουδαία άμυνα πάνω στον Χάνγκα, η Μπαρτσελόνα έστειλε τον Καμπάτσο στις βολές, εκείνος έβαλε μία, ο Χάνγκα αστόχησε για τρεις και η κούπα κατέληξε στην Μαδρίτη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:18-14, 21-32, 50-49, 72-67

Eh0PT7XWsAACvIE