Skip to main content

Σάρας: «Μας λείπει αυτή η συνέπεια στον ανταγωνισμό καθημερινά»

 Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους  μίλησε στην Mundo Deportivo, αναφέροντας το πώς βλέπει τα πράγματα ως προπονητής των μπλαουγκράνα, για το ενδιαφέρον των άλλων ομάδων για την απόκτηση του,  για το στοιχείο που λείπει από την ομάδα, αλλά και αν υπάρχει πίεση για τα αποτελέσματα στην Καταλανική ομάδα.

Ο Σάρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Σκέφτομαι διαφορετικά, από ότι όταν ήμουν παίκτης. Ως προπονητής, θέλεις γύρω σου ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και μπορείς να δουλέψεις μαζί. Όταν είσαι παίκτης, έρχεσαι, προπονείσαι, προσπαθείς να ταιριάξεις και πας σπίτι σου. Όταν είσαι προπονητής, έχεις να σκεφτείς 14 παίκτες».

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον άλλων ομάδων δήλωσε ότι: «Υπήρχαν επαφές και με άλλες ομάδες, όχι μόνο με τη Φενέρμπαχτσε. Η αλήθεια, είναι, όμως, πως μου άρεσε η ομάδα. Ήξερα ότι έρχεται και ο Νικ Καλάθης και πως υπήρχε πιθανότητα να προσθέσουμε κάτι. Όλα έγιναν φυσικά κι εύκολα. Έμεινα λίγο έκπληκτος, αλλά έτσι ήταν».

ΓΙα το ποιο στοιχείο θεωρεί ότι λείπει από την ομάδα: «Στην ομάδα δεν λείπουν χαρακτηριστικά, προσόντα. Δεν χρειαζόμαστε έναν φόργουορντ ή έναν σέντερ. Έχουμε σέντερ, ο Οριόλα, ο Ντέιβις, ο Σμιτς, ο Πούστοβι. Ακόμα και ο Κλαβέρ έπαιξε κάποια λεπτά στο "5" στο Super Cup. Έχουμε πολλούς για το "3" και το "4". Νομίζω πως αυτό που μας λείπει είναι παίκτες που θέλουν να ανταγωνιστούν ακόμα πιο πολύ. Στερούμαστε λίγο στο χαρακτήρα. Εδώ, όλοι μπορούν να σκοράρουν 20 πόντους, μας λείπει, όμως, αυτή η συνέπεια στον ανταγωνισμό καθημερινά. Αν πάρουμε έναν τέτοιο παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά... Ψάχνουμε το χαρακτήρα περισσότερο από το κομμάτι. Αυτό που θα ήθελα, είναι να έχω περισσότερα... τσογλάνια. Να είναι ανταγωνιστικοί κάθε βράδυ, να είναι ανταγωνιστικοί στην προπόνηση και να ανεβάζουν το επίπεδο».

 Για το  αν το ρόστερ του είναι αυτό που ήθελε; «Ποτέ δεν είναι 100% αυτό που θες. Αλλά είμαι ικανοποιημένος με τους περισσότερους. Είναι πολύ καλοί παίκτες, που απλά θέλουν μια διαφορετική "πινελιά". Αυτό που έχουμε είναι πολύ καλό».

Για τα αποτελέσματα και την πίεση που υπάρχει στην Μπαρτσελόνα: «Είναι πολύ σημαντικό να νικάς, ειδικά στην Μπαρτσελόνα. Αλλά αυτό που θέλω τώρα, είναι να καθιερώσω μια ομάδα. Τώρα, τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο σημαντικά. Φυσικά, πρέπει να νικάμε, για να έχουμε ηρεμία. Αλλά τώρα πρέπει να δεις ότι βελτιώνεσαι, ότι αυτοί που δεν παίζουν βελτιώνονται, ότι αυτοί που έχουν έρθει βελτιώνονται και η ομάδα παίζει καλύτερα. Αυτό είναι πάνω από τα αποτελέσματα τώρα».