Skip to main content

Euroleague: Δεν γίνονται τα ματς της Ζενίτ σε Βιτόρια και Βαλένθια, τα χάνει 20-0 η ρωσική ομάδα

Η Euroleague ανακοίνωσε ότι οι αναμετρήσεις της Ζενίτ στην Ισπανία, δεν θα διεξαχθούν, μετά την αδυναμία της χτυπημένης από τον COVID -19 ρωσικής ομάδας να ταξιδέψει στη χώρα των Βάσκων.  Οι τύχη τους θα αποφασιστεί με βάσει τους ειδικούς κανονισμούς , κάτι που σημαίνει ότι οι δύο γηπεδούχες ομάδες θα τα κερδίσουν με 20-0  όπως αποκάλυψε νωρίτερα το Superbasket.gr. 

Η Ζενίτ αδυνατεί να συμπληρώσει 8αδα για τις αναμετρήσεις της «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, καθώς αντιμετωπίζει αρκετά κρούσματα κορονοϊού και εφόσον ο λόγος που δεν ταξίδευει δεν οφείλεται σε κάποιο περιορισμών από τις αρχές εμπλεκόμενων χωρών, τότε δεν τίθεται θέμα αναβολής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

«Δε θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 3ης και 4ης αγωνιστικής Μπασκόνια-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Βαλένθια-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, τα οποία ήταν προγραμματισμένα για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου αντιστοίχως. Αρκετοί παίκτες της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχουν βρεθεί θετικοί στον COVID-19 κι η ομάδα δε συμπληρώνει οχτάδα για να παίξει.

Έχει κινηθεί διαδικασία για την αξιολόγηση της κατάστασης από τον Αθλητικό Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω βάσει πρωτοκόλλου της Ευρωλίγκας 2020-21 για τον COVID-19».