Skip to main content

Το βάθος του Ολυμπιακού και η «έκρηξη» Σλούκα (pics)

H διαχείριση του Μπαρτζώκα και η παρουσία του Ελληνα άσου έφεραν τις B2B εκτός έδρας νίκες για τον Ολυμπιακό

Σε μια ιδανική εβδομάδα, ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο το κενό που προέκυψε από την περιπέτεια με τον κορωνοϊό και οι δύο σερί ήττες (από ΤΣΣΚΑ και Μπασκόνια) που τη συνόδευσαν.

Οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπάρτζώκα όχι απλώς πέρασαν από Βαρκελώνη και Βελιγράδι αλλά το έκαναν έχοντας διαφορετικούς πρωταγωνιστές και σημεία αναφοράς στον παιχνίδι τους. Αλλοι παίκτες τράβηξαν το κουπί και τελικά "καθάρισαν" στο Παλάου Μπλαουγκράνα και διαφορετικοί ήταν εκείνοι που ξεκλείδωσαν την άμυνα του Ερυθρού Αστερα. Στην εκπομπή του Superbasket "ΤEMPO MUERTO", ο Μιχάλης Στεφάνου εξήγησε τις διαφορές στους χρόνους έξι παικτών του Ολυμπιακού από την Βαρκελώνη στο Βελιγράδι, όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί

Screenshot 2020 12 11 at 11.32.34

Ο κοινός παρανομαστής των δύο παιχνιδιών πάντως ήταν ο Κώστας Σλούκας. Ο Ελληνας γκαρντ που το καλοκαίρι έπιασε λιμάνι για να ηγηθεί στην νέα εποχή του Ολυμπιακού ήταν ο απόλυτος καθοδηγητής της ομάδας του και στις δύο αναμετρήσεις. Εμεινε στο παρκέ για περισσότερα από 30 λεπτά, οργανώνοντας εξαιρετικά και εκτελώντας σε κρίσιμα σημεία.

Screenshot 2020 12 11 at 11.32.24

Αυτό που μετράει, βέβαια, είναι το αποτέλεσμα που και στις δύο περιπτώσεις ήταν θετικό. Με συνέπεια ο Ολυμπιακός να βελτιώσει την θέση του στην κατάταξη, μπαίνοντας σε τροχιά οκτάδας και να οπλιστεί με αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.