Skip to main content

Σολέρ: «Αν ο Ερτέλ υπογράψει σε άλλη ισπανική ομάδα, η Μπάρτσα δεν θα τον αποζημιώσει»

Θέση πάνω στο σκάνδαλο Ερτέλ, πήρε ο Αλμπέρτο Σολέρ, με τον αθλητικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα, με δηλώσεις του, να χαρακτηρίζει προδοσία τις επαφές του Γάλλου γκαρντ με ισπανική ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως αν ο παίκτης υπογράψει με άλλη ισπανική ομάδα, τότε οι Καταλανοί δεν θα τον αποζημιώσουν.

«Ο Ερτέλ δεν είναι μέρος της ομάδας μας και πλέον θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να αποχωρήσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, όταν και κλείνει το παράθυρο για μεταγραφές σε ομάδες της Euroleague. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία ομάδα εκτός Ισπανίας, αλλά αν συνεχίσει σε σύλλογο της ACB, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τον αποζημιώσουμε. Το πρεστίζ της ομάδας είναι πάνω από όλα και δεν πρόκειται να ξοδέψουμε χρήματα αν κρίνουμε πως η κατάσταση δεν συμφέρει την Μπαρτσελόνα», υποστήριξε ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, για να προσθέσει στην συνέχεια.

«Ο Ερτέλ ήρθε και μας είπε πως δεν είναι μέλος της ομάδας μας, ενώ ενημέρωσε πως δεν θέλει να είναι καν στην αποστολή για τα παιχνίδια με Μπανταλόνα και Εφές. Τότε άρχισε να διαπραγματεύεται με άλλες ομάδες αλλά μας ζήτησε να ταξιδέψει με το τσάρτερ της ομάδας για να τελειώσει τις διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του. Ταξίδεψε μαζί μας, αλλά δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας. Πέρασε το διάστημα εκείνο μακριά από τις υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά μας ζήτησε να προπονηθεί και το έκανε, δεν ήταν όμως μέλος της αποστολής. Τότε μάθαμε πως διαπραγματευόταν με ομάδα από την ACB και νιώσαμε πως μας κοροϊδεύει όλους. Ποτέ δεν έμεινε μόνος και αβοήθητος στην Τουρκία. Ο ατζέντης του βρισκόταν εκεί μαζί του και το κλαμπ φρόντισε για την επιστροφή του αλλά και για όλα τα έξοδα του ξενοδοχείου του, διότι παραμένει ακόμη παίκτης μας. Σίγουρα κάναμε το σωστό, γιατί δεν ήταν μέλος της αποστολής μας».