Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ο ΜακΚίσικ έχει αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό»

Αμέσως μετά το νικηφόρο φιλικό του Ολυμπιακού απέναντι στην Λάρισα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ευκαιρία που παίρνουν οι νεαροί παίκτες να πάρουν αγωνιστικά λεπτά στα χέρια τους, στην συνέχεια της ομάδας στην Euroleague, αλλά και στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Σακίλ ΜακΚίσικ, τονίζοντας πως ο Αμερικανός έχει αποδείξει πως αξίζει να είναι μέλος τν ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για τον χρόνο συμμετοχής των νεαρών παικτών:

«Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να παίζουν τα παιδιά που μας βοηθάνε στην προπόνηση, τα οποία δυστυχώς γι αυτούς αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ, είναι τέσσερις μήνες χωρίς παιχνίδια. Οπότε, ο Νικολαΐδης, ο Κολοβέρος, ο Σκουλίδας, ο Χρηστίδης, που πιστεύουμε πως βελτιώνονται κάθε μέρα στην προπόνηση, δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό και είναι καλή ευκαιρία, με την βοήθεια των πιο βασικών, να βρουν χρόνο συμμετοχής».

Για  την αγωνιστική εικόνα της ομάδας:

«Τώρα δεν έχουμε παιχνίδι στην Euroleague, έχουμε ακόμα ένα φιλικό την άλλη Δευτέρα, για να παίξουμε την άλλη εβδομάδα με την Εφές. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από ότι παίζουμε το τελευταίο διάστημα και μάλιστα θα έλεγα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω πως θα είναι ο Βεζένκοφ πίσω, κάθε μέρα βελτιώνεται και ελπίζω να είναι. Για τον Παπανικολάου είναι ακόμα αμφίβολο, αλλά για εμάς είναι σημαντικοί παίκτες και πρέπει να τους έχουμε πίσω».

Για την συνέχεια στην Euroleague:

«Έχουμε ακόμα 10 παιχνίδια, θα πάμε να κτυπήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Εκτός από το ότι δεν έχει τελειώσει μαθηματικά τίποτα, βλέπετε πως τα αποτελέσματα που συμβαίνουν είναι πολύ περίεργα. Μπορεί να είναι αρνητικά εις βάρος μας, αλλά μπορεί να είναι και θετικά. Εμείς θα κυνηγήσουμε κάθε παιχνίδι, θεωρώ πως έχουμε την ομάδα να κτυπήσουμε κάθε ματς σε κάθε έδρα, νομίζω πως έχει αποδειχθεί. Φυσικά έχουμε παρουσιάσει και την εικόνα πως μπορούμε να χάσουμε κάθε παιχνίδι στο γήπεδο μας.  Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι».

Για τον κορμό του Ολυμπιακού και τον ΜακΚίσικ:

«Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός άλλαζε προπονητές και παίκτες. Δεν μπορείς να κάνεις αποτελεσματική ομάδα έτσι, σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να βρεις έναν κορμό παικτών και εμείς θεωρούμε πως σε αυτό το πρόγραμμα που έχουμε, σιγά – σιγά μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό.  Φέραμε τον Σλούκα που για εμάς είναι σημαντικός Έλληνας παίκτης, ο Βεζένκοφ έχει πάρει πολύ σημαντικό ρόλο, υπάρχει ο Παπανικολάου που δυστυχώς είναι έξω και επίσης ο ΜακΚίσικ θα είναι ένας από τους ξένους που θα μείνει για τρίτη χρονιά στην ομάδα και ίσως τέταρτη, αλλά έδειξε με την αγωνιστική του συμπεριφορά και με την συμπεριφορά του στα αποδυτήρια και παντού, πως  αξίζει να είναι στον Ολυμπιακό».