Skip to main content

Πασκουάλ: «Χτίζουμε το DNA της Ζενίτ» (vid)

Η Ζενίτ είναι μία από τις φετινές ευχάριστες εκπλήξεις της Euroleague, όντας στην 7η θέση με ρεκόρ 13-9, έχοντας, μάλιστα και δύο παιχνίδια λιγότερα.

Φυσικά, ο άνθρωπος που πιστώνεται την επιτυχία των Ρώσων, δεν είναι άλλος από τον Τσάβι Πασκουάλ, με τον Καταλανό προπονητή να μιλά στην κάμερα της διοργανώτριας αρχής για την αγωνιστική ταυτότητα, την οποία, σιγά αλλά σταθερά, χτίζει η ομάδα του.

«Νομίζω πως όλοι οι φίλαθλοι είναι χαρούμενοι με αυτά που κάνουν οι παίκτες. Δεν μπορούν να έρθουν στο γήπεδο, δυστυχώς, αλλά είμαι σίγουρος πως αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, θα παίζαμε σε γεμάτο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσεις ένα DNA. Όλα τα μεγάλα κλαμπ έχουν DNA, μία συγκεκριμένη ταυτότητα. Αυτό προσπαθούμε να χτίσουμε. Πολλοί μας θεωρούν έκπληξη, αλλά οι προπονητές νομίζω πως δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο. Όλοι πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όλοι μπορούν να έχουν τις στιγμές τους, τους δίνουμε χώρο αλλά όλα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο της ομαδικής λειτουργίας»,  υποστήριξε ο Πασκουάλ, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους της Ζενίτ.  

«Πρώτα θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους όλους τους φιλάθλους της Ζενίτ. Στη συνέχεια θέλουμε να δημιουργήσουμε νέους φιλάθλους».

Εκτός του Πασκουάλ, στο βίντεο της Euroleague μίλησε και ο Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στον προπονητή του, λέγοντας χαρακτηριστικά:  

«Έχει τόση εμπειρία και γνώση. Δίνει στους παίκτες του μεγάλη αυτοπεποίθηση. Επικοινωνεί στο παρκέ, μας δίνει κίνητρο. Μας σέβεται απόλυτα. Δεν είμαστε μόνο αθλητές, αλλά είμαστε και άνθρωποι. Αυτό το ξέρει και το σέβεται ο Τσάβι, έχει δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο περιβάλλον εδώ»

Από την πλευρά του, ο Γουίλ Τόμας πρόσθεσε για τον Πασκουάλ:

«Έχει νοοτροπία νικητή. Ξέρει πως να κερδίσει και αυτό μας το μεταδίδει καθημερινά».