Skip to main content

Euroleague: Στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός, τελικοί σε Τουρκία και Ισπανία

Με την διεξαγωγή πέντε αναμετρήσεων ανοίγει η αυλαία της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στην Euroleague και το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στο Κάουνας, εκεί που ο Παναθηναϊκός κοντράρεται απέναντι στην  Ζαλγκίρις.

Η αναμέτρηση της Λιθουανίας είναι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για αμφότερες τις ομάδες, με τον Παναθηναϊκό, όμως, μετά την νίκη επί της Αρμάνι, να θέλει να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών, ενόψει και των δύο τελευταίων (εκτός έδρας) ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του, με Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι του Κάουνας… σφαγή αναμένεται να γίνει, τόσο σε Κωνσταντινούπολη, όσο και σε Βαλένθια.

Η αρχή χρονικά γίνεται στην Πόλη, εκεί που η Φενέρ υποδέχεται την Ρεάλ  Μαδρίτης, σε ένα παιχνίδι «ο θάνατος σου – η ζωή μου» για την Βασίλισσα. Και αυτό γιατί αν οι Καστιγιάνοι ηττηθούν και η Ζενίτ κάνει το 2/2 εντός έδρας απέναντι στους αδιάφορους βαθμολογικά Παναθηναϊκό και Μακάμπι τότε ο Πάμπλο Λάσο και οι παίκτες του, θα δουν τα Play offs από την τηλεόραση, καθώς υστερούν στην ισοβαθμία, τόσο με την Βαλένθια, όσο και με την Μπασκόνια, που κοντράρονται στο «Φοντέτα»! Αντίθετα, η Βασίλισσα, σε περίπτωση που οι Ρώσοι κάνουν το 1/2 , βολεύονται σε τριπλή ισοβαθμία, είτε με την Βαλένθια, είτε με την Μπασκόνια, καθώς σε αμφότερες τις περιπτώσει, εκτός μένουν οι Ρώσοι. Φυσικά, με νίκη η Ρεάλ… καθαρίζει και παίρνει το εισιτήριο, χωρίς να την νοιάζει τι γίνεται πίσω της.  Η Ρεάλ, όμως, δεν είναι η μόνη που καίγεται για βαθμούς, καθώς και η Φενέρ θέλει την νίκη, ώστε, σε περίπτωση εντός έδρας ήττας της Αρμάνι από την Εφές, σκαρφαλώνει στην 4η θέση και αποκτά το πλεονέκτημα της έδρας στα play offs.

Μάχη έχουμε και στον ισπανικό εμφύλιο, ανάμεσα στην Βαλένθια και την Μπασκόνια. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στο 18-15, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τα Play offs, σε περίπτωση ήττας της Ρεάλ, με την Βαλένθια να βολεύεται ακόμα και με νίκη της Ρεάλ, αρκεί, όμως, η Ζενίτ να μην κάνει το 2/2, καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία με τους Ρώσους.

Τέλος, το πρόγραμμα της ημέρας συμπληρώνει η αναμέτρηση της Άλμπα Βερολίνου με τον Ερυθρό Αστέρα και αυτή της ΤΣΣΚΑ με την Βιλερμπάν.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

20:00 ΤΣΣΚΑ Μ. – Βιλερμπάν

20:00 Ζαλγκίρις  - Παναθηναϊκος

20:45 Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης

21:00 Άλμπα  - Ερυθρός Αστέρας

22:00 Βαλένθια - Μπασκόνια

Η βαθμολογία της Euroleague:

Screenshot 2021 04 08 Standings Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL