Skip to main content

Σάρας: «Όλοι λένε για τις ασίστ του Καλάθη, αλλά κανείς δεν μιλάει για την άμυνα του»

Η Μπαρτσελόνα πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Final 4 της Euroleague, μετά την νίκη της επί της Αρμάνι Μιλάνο, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να αποθεώνει τον μεγάλο άτυχο του ημιτελικού, τον Νικ Καλάθη, ο οποίος αποχώρησε τραυματίες από το παρκέ στο 37’.

"Δεν ξέρουμε ακόμα σε τι κατάσταση είναι ο Νικ, δεν έχουμε κάποιο νεότερο". ητάμε από τον Νικ να είναι αυτός που θα οργανώνει το παιχνίδι το παιχνίδι και να μην είναι σκόρερ για εμάς. Στον Παναθηναϊκό ήταν ο ηγέτης, όλα γύριζαν γύρω από αυτόν. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα ρόστερ με πολλούς ταλαντούχους παίκτες και προσπαθούμε να μην εξαρτιόμαστε από έναν παίκτη, αλλά σε κάθε παιχνίδι να έχουμε έναν άλλο πρωταγωνιστή ανάλογα με το πώς αισθάνεται ή είναι σε καλή κατάσταση. Είμαι τυχερός που έχω αυτές τις επιλογές", ήταν τα αρχικό σχόλιο του Σάρας, για να προσθέσει:

"Κανείς δεν μιλάει για την άμυνα του Καλάθη. Όλοι λένε για τις ασίστ του, για τον τρόπο που οργανώνει, πώς βγάζει θεαματικές πάσες. Αυτά είναι ωραία για το Instagram και το Facebook, αλλά εγώ ως προπονητής πρέπει να μιλήσω για την άμυνά του. Η πίεση που ασκεί στην μπάλα στον αντίπαλο πλέι-μεικερ και το μέγεθος που έχει. Είναι η πρώτη γραμμή της άμυνάς μας και κανείς δεν μιλάει για αυτό".

Εκτός του Καλάθη, ο Γιασικεβίτσιους είχε μόνο καλά λόγια να πει και για τον άνθρωπο που έστειλε την Μπαρτσελόνα στον τελικό, τον Κόρι Χίγκινς.

"Πρέπει να κάνω ξεχωριστή αναφορά στον Χίγκινς, ο οποίος έχει την εμπειρία από μεγάλους αγώνες.  Είναι φυσιολογικό για κάποιους παίκτες να φορτώνονται με φάουλ σε κάποια παιχνίδια και το είδαμε να συμβαίνει και σε αυτόν. Είχε όμως την ωριμότητα να μείνει ψύχραιμος στον πάγκο και να μας στηρίξει και μετά να μπει στο παρκέ και να κάνει αυτό που έκανε. Προφανώς τα καλάθια που σημείωσε στην 4η περίοδο ήταν σημαντικά, ενώ το να σημειώσει το νικητήριο καλάθι σε ένα Final Four ήταν απίστευτο".