Skip to main content

Euroleague: Πρόστιμο 70.000 ευρώ σε Γιαννακόπουλο

Με πρόστιμο 70.000 ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Euroleague τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τα επιθετικά σχόλια που είχε κάνει πρόσφατα κατά της διοργανώτριας αρχής. Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είχε κατηγορήσει με δηλώσεις του στο instagram τον Τζόρντι Μπερτομέου ότι κλέβει.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και αναδημοσιεύτηκε στο εξωτερικό με την ισπανική MD να δημοσιεύει κάποιες από τις επίμαχες ατάκες του όπως: «Ο Μπερτομέου και η παρέα του κλέβουν. Αυτό θα αποδειχθεί σύντομα και με στοιχεία, είναι μονάχα θέμα χρόνου. Είναι ένας άνθρωπος που κλέβει από τις τσέπες μας. Είναι ένας άνθρωπος που πάει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πανηγύρισα όταν αυτός ο αλήτης εκδιώχθηκε από την ηγεσία της Euroleague». Η Euroleague άνοιξε πειθαρχική διαδικασία και σήμερα ανακοίνωσε την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά η απόφαση της Euroleague:

«Ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής της EuroLeague εξέδωσε την παρακάτω απόφαση:

Ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος συνδέεται ατομικά με τον Παναθηναϊκό, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 70.000 ευρώ για δηλώσεις που αποδείχθηκαν επιθετικές για τις διοργανώσεις της EuroLeague και τις διοικούσες αρχές, (σύμφωνα με το άρθρο 24.1) του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague».