Skip to main content

Τρινκιέρι: «Δώστε χρόνο στον Ζντοβτς» (vid)

Η Ζαλγκίρις Κάουνας έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας, με ρεκόρ 0-5, μετά την ήττα της και από την Μπάγερν Μονάχου, με τον Αντρέα Τρινκιέρι, όμως, να σπεύδει να υπερασπιστεί τον προπονητή των Λιθουανών, Γιούρι Ζντοβτς.

Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά το παιχνίδι, ο προπονητής της Μπάγερν κάλεσε άπαντες να δώσουν χρόνο στον Ζντοβτς και τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς άμεσες αλλαγές στην ομάδα του Κάουνας, ειδικά από την στιγμή που οι Λιθουανοί έχουν δώσει συνεχόμενα εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια.

Αναλυτικά:

«Πόσες προπονήσεις έκανε η Ζαλγκίρις, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της; Έχετε δει το πρόγραμμα της; Περιμένετε μία ομάδα να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη; Δεν χρειάζεται να γίνομαι δικηγόρος κανενός προπονητή, αλλά περιμένετε αλλαγές σε μία ομάδα, ειδικά σε διπλή εβδομάδα; Όταν υπάρχουν τραυματίες; Πως περιμένετε κάτι να αλλάξει;  Το μπάσκετ δεν λειτουργεί έτσι. Κάθε προπονητής χρειάζεται χρόνο για να προσθέσει τις… πινελιές του. Δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν, έχοντας δώσει πολύ δυνατά παιχνίδια. Έπαιξαν δυνατά  με τον Ολυμπιακό, μία ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη, έπαιξαν δυνατά με τον Ερυθρό Αστέρα και έπαιξαν δυνατά και  με εμάς. Αυτό που λέω δεν είναι απλά η άποψη μου, είναι δεδομένο».