Skip to main content

Euroleague – Κρίσιμη η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (3/1)

Ο κορονοϊός έχει κάνει άνω – κάτω, τόσο τα εθνικά πρωταθλήματα των χωρών της Ευρώπης, όσο και την Euroleague, με την κορυφαία Λίγκα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να έχει ήδη αναβάλλει έξι παιχνίδια.

Μάλιστα, την Δευτέρα (3/1) είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις ομάδες με πολυετή συμβόλαια, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, εν μέσω πανδημίας.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο πως θα εξεταστεί τρόπος για να αλλάξει, είναι το διάστημα της καραντίνας των ενεργών κρουσμάτων, το οποίο, αυτή τη στιγμή, είναι στις 14 ημέρες. Μπούσουλας για τις ομάδες της Euroleague, είναι το αντίστοιχο παράδειγμα του ΝΒΑ, το οποίο μείωσε το σχετικό διάστημα σε 5-6 ημέρες, κάτι που θέλει να ακολουθήσει και η Euroleague, αν και κάτι τέτοιο συγκρούεται με τα όσα ακολουθεί η κάθε χώρα ξεχωριστά.

Από εκεί και πέρα, με αρκετά παιχνίδια να έχουν ήδη αναβληθεί και άλλα τόσα να θεωρούνται κάτι παραπάνω από αμφίβολα, ενόψει της 19ης αγωνιστικής, η Λίγκα καλείται να βρει κενές ημερομηνίες για την διεξαγωγή τους, ενώ, όπως αναφέρει το "basketnews.com" (βασισμένο σε ισραηλινό Μέσο), στο τραπέζι θα πέσει ακόμα και το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής της διοργάνωσης, για μερικές εβδομάδες, ώστε να καταλαγιάσει η διασπορά του ιού, σενάριο, όμως, το οποίο φαντάζει αρκετά δύσκολο, εξαιτίας του ήδη ασφυκτικού προγράμματος της διοργάνωσης.