Skip to main content

Euroleague - Κορυφαία εντός έδρας ομάδα της Ευρώπης ο Ολυμπιακός (pic)

Ο πρώτος γύρος της Euroleague ολοκληρώθηκε και η διοργανώτρια αρχή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ανέλυσε τα μυστικά της επιτυχίας των ομάδων, με τον Ολυμπιακό να... τρομάζει όσους επισκέπτονται το ΣΕΦ.

Αρχικά η Euroleague στάθηκε στις ομάδες που κάνουν την διαφορά στις έδρες τους, φέρνοντας ως απόλυτα παραδείγματα τους Πειραιώτες αλλά και την Μπαρτσελόνα, λέγοντας πως πρόκειται για δύο ομάδες που… τρομάζουν στο γήπεδο τους, όντας αμφότερες αήττητες, με ρεκόρ 9-0 και 8-0 αντίστοιχα.

Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, η Euroleague υποστηρίζει πως, όχι μόνο δεν έχει γνωρίσει την ήττα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά επικρατεί των αντιπάλων του με μέση διαφορά 16.4 πόντων. Παράλληλα είναι η μοναδική ομάδα στην σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης, που κρατά τους αντιπάλους της κάτω από το 40% στα σουτ εντός παιδιάς και συγκεκριμένα στο 45% στα δίποντα και στο 27% στα τρίποντα.

Όσον αφορά τους Καταλανούς, η Λίγκα στέκεται στην επιθετική τους δεινότητα και το 45% στο περιφερειακό τους σουτ, στα παιχνίδια του «Παλάου», 7% περισσότερο από το αντίστοιχο εκτός έδρας ποσοστό τους και 8% περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα σουτάρει στο γήπεδο της.

el hca