Skip to main content

Euroleague – Πρόταση για μείωση της καραντίνας στις επτά ημέρες

Στην πρόταση μείωσης της καραντίνας των παικτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στις επτά ημέρες, σε περίπτωση που έχουν και δύο αρνητικά τεστ, σε διάστημα 48 ωρών, προχωρούν οι 13 ομάδες που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη της Euroleague, το μεσημέρι της Δευτέρας (3/1).

Όπως είναι γνωστό, μέχρι σήμερα ίσχυαν οι 14 ημέρες καραντίνας σε κάθε ενεργό κρούσμα, με τους παίκτες να έχουν δικαίωμα μόνο προπόνησης σε αυτό το διάστημα, σε περίπτωση που είχαν δύο αρνητικά τεστ. Στο meeting της Δευτέρας (3/1), όμως, οι ομάδες θέλουν να ρίξουν το συγκεκριμένο διάστημα στις επτά ημέρες, κάτι το οποίο θα κληθούν να ψηφίσουν.  

Αυτή η απόφαση θα βοηθήσει να αποφορτιστεί το ήδη βεβαρημένο καλεντάρι της Λίγκας, καθώς θα αναβάλλονται λιγότερα παιχνίδια, ενώ οι παίκτες θα επιστρέφουν γρηγορότερα στα παρκέ.

Να σημειωθεί, πάντως, πως δεν συζητήθηκε καν το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής στην δράση λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς το καλεντάρι είναι ήδη υπερβολικά πιεσμένο και ενδεχόμενο διακοπή για τις επόμενες εβδομάδες θα… εκτροχίαζε την διοργάνωση.