Skip to main content

Μπαρτσελόνα-Εφες 82-77: Με Γιουκουμπάιτις και Μίροτιτς επικράτησαν των πρωταθλητών Ευρώπης

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και επικράτησε εντός έδρας την Εφες με 82-77, με αποτέλεσμα να ανεβάσει το ρεκόρ της στο 16-4 (1η θέση), ενώ η Τουρκική ομάδα έπεσε στο 9-10 (8η θέση).

Η Μπαρτσελόνα είχε τον πρώτο λόγο στην αρχή και παίζοντας πιο αποτελεσματικά, ήταν μπροστά με δύο πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-17). Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ στα πρώτα λεπτά του δεύτερο δεκαλέπτου, με την Εφές στα επόμενα λεπτά να έχει το πάνω χέρι και να προηγείται με ένα πόντο στο τέλος του ημιχρόνου (41-40).

Η Μπαρτσελόνα ανέβασε ρυθμούς στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν, αλλά τους μπλαουγκράνα να προηγούνται με πέντε πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (61-56). Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η αποβολή του κόουτς Εργκίν Αταμάν με δεύτερη τεχνική ποινή, 7'27'' πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου, ενώ λίγο πριν μπει στα αποδυτήρια, ύψωσε τις γροθιές του και άρχισε να πανηγυρίζει, αναφέροντας "I won the cup" (δηλαδή εγώ κέρδισα το κύπελλο), αναφερόμενος στον περσινό τελικό που η Εφές νίκησε την Μπαρτσελόνα.

Η Τουρκική ομάδα πίεσε στην τέταρτη περίοδο και μείωσε στον ένα πόντο (73-72, 36' λεπτό), αλλά η Μπαρτσελόνα διατήρησε το προβάδισμα της και κατάφερε να νικήσει εντός έδρας την Εφές με 82-77.

Από την Μπαρτσελόνα διακρίθηκαν οι Γιοκουμπάιτις και Μίροτιτς με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. Από την Εφες ξεχώρισαν οι Μίτσιτς και Λάρκιν με 18 και 17 πόντους. 

Δεκάλεπτα: 19-17, 40-41, 61-56, 82-77

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.