Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Με 13 παίκτες με κορονοϊό τον τελευταίο μήνα, θα ήταν θαύμα να αποδίδαμε συνέχεια σε υψηλό επίπεδο »

Ο Ολυμπιακός πετάει για την Ισπανία και τα παιχνίδια της «διαβολοβδομάδας» με Ρεάλ Μαδρίτης (2/2) και Μπασκόνια (4/2), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με δηλώσεις του, στο περιθώριο της «ερυθρόλευκης» αναχώρησης, να στέκεται στο παιχνίδι απέναντι στην Βασίλισσα, αλλά και την κατάσταση της ομάδας του.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για το παιχνίδι με την Ρεάλ:

«Μόνο οι συνεργάτες μου έχουν προετοιμαστεί για το δεύτερο παιχνίδι. Όλη η ομάδα έχει προετοιμαστεί για το πρώτο παιχνίδι. Θα επικεντρωθούμε να παίξουμε καλά, γιατί μόνο αν παίξεις πολύ καλά μπορείς να έχεις τύχη να κερδίσεις. Η Ρεάλ έχασε προχτές στο πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολο να χάσει δεύτερη φορά συνεχόμενη. Για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας, πρέπει να κάνουμε πραγματικά όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει, σε υψηλό βαθμό».

Για την αγωνιστική κρίση που περνά η ομάδα του:  

«Δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά έχουν νοσήσει 13 παίκτες τον τελευταίο μήνα. Θα άγγιζε τα όρια του θαύματος να μπορεί η ομάδα να είναι σε υψηλό επίπεδο συνέχεια. Θα ήταν κάτι μη φυσιολογικό».

Για την διαχείριση των ηττών:

«Η Euroleague είναι έτσι που δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαχείριση, ούτε στις νίκες, ούτε στις ήττες. Αναλύεις μόνο τι έχεις κάνει καλά και τι δεν έχεις κάνει καλά και προχωράς στο επόμενο παιχνίδι. Αν τώρα κάποιοι παίκτες έχουν πτώση της αγωνιστικής τους φόρμας ή όλη μαζί η ομάδα δεν παίζει τόσο καλά γιατί ο Covid επηρέασε, είναι ένα γεγονός. Όμως, καμία ομάδα δεν θα παίξει τόσο καλά στο ίδιο επίπεδο από την αρχή ως το τέλος της χρονιάς. Όλες οι ομάδες θα περάσουν κοιλιά.Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να επανέλθουμε, έχουμε το Final 4 του Κυπέλλου και πολύ σημαντικά παιχνίδια για πρωτάθλημα και Euroleague. Μέσα από  την δουλειά και όλοι μαζί θα το καταφέρουμε».