Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ομάδα με επιθετικό ταλέντο η Εφές, να είμαστε σκληροί στο παιχνίδι» (vid)

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για το ματς της Πέμπτης με την Αναντολού Εφές (10/2, 21:00), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στον τρόπο με τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να προσεγγίσουν την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε:

Για την ποιότητα της Euroleague αυτό το χρονικό διάστημα:

«Αυτή την χρονική περίοδο, η αίσθηση μου είναι ότι τα τόσα πολλά παιχνίδια και η επιβάρυνση των ομάδων, έχουν ρίξει την ποιότητα. Υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί, τα σκορ χαμηλώνουν αρκετά. Είδαμε πως η Ρεάλ σημείωσε μόλις 51 πόντους με την Φενέρ, ενώ το παιχνίδι της Αρμάνι κρίθηκε στους 60+ πόντους. Αυτό σημαίνει πως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η ποιότητα δεν είναι τόσο σημαντική, όσο η αποφασιστικότητα και η σκληρότητα που πρέπει να έχεις για να πάρεις τα παιχνίδια που χρειάζονται. Είναι τέτοια η κρισιμότητα των παιχνιδιών, που σιγά – σιγά το θεαματικό μπάσκετ και οι συνεργασίες περνάνε σε δεύτερη μοίρα, όσο μετράει η νίκη και πόσο σκληρός θα είσαι και πόσο καλά θα παίξεις άμυνα. Έχω την πεποίθηση πως αυτό το πράγμα θα κάνουμε, θα είμαστε πολύ σκληροί, γιατί η Εφές έχει πάρα πολύ ταλέντο επιθετικά σε όλες τις θέσεις».

Για την Αναντολού Εφές:

«Στο ματς του πρώτου γύρου, μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο είμαστε ισόπαλοι, όμως ήταν ικανό ένα μικρό διάστημα που σκόραραν για να χάσουμε με πάνω από 10 πόντους.  Είναι μια ομάδα που αν την αφήσεις να παίξει το παιχνίδι της, με το ταλέντο που έχουν μπορούν να σκοράρουν πολύ και πρέπει να είμαστε σκληροί σε αυτό το παιχνίδι».

Για την προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα της Πέμπτης:

«Δεν έχουμε και πολλές προπονήσεις να κάνουμε, είχαμε διπλή εβδομάδα, μετά πήγαμε να παίξουμε απευθείας με τον Άρη, χτες κάναμε αποκατάσταση. Ουσιαστικά μια προπόνηση έχουμε μόνο, σήμερα. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια που όλες οι ομάδες δεν έχουν την ευκαιρία να φορμαριστούν μέσω των προπονήσεων, αλλά μέσω των αγώνων. Πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι η δουλειά μας, ποιον ρόλο πρέπει να εκπληρώσει ο καθένας για να είμαστε αποτελεσματικοί».