Skip to main content

Πρίφτης: «Διαφωνούμε για λεφτά κι εκτάσεις, ενώ ο πλανήτης φτάνει για όλους μας»

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του και δίκαια ηττήθηκε από τη Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δημήτρης Πρίφτης, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

 

Αναλυτικά δήλωσε:

"Δυστυχώς είχαμε πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο, όλη η ζημιά έγινε εκεί. Όχι ότι στα επόμενα ήμασταν καλοί, απλά είχαμε καλύτερη ισορροπία. Χάσαμε πολύ εύκολα. Αν σε αυτά τα παιχνίδια, μπαίνεις στο παρκέ και δεν ακουμπάς τον αντίπαλο και στην επίθεση δεν πασάρεις την μπάλα, ο αντίπαλος θα έχει αυτά τα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Η Ζάλγκιρις είχε κάπου στο 75% στο δίποντο στο πρώτο μέρος. Δεν ήμασταν αρκετοί απόψε. Έχουμε δικαιολογίες, αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ και να σταθώ σε αυτές. Έτσι έχει το παιχνίδι. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια" ενώ σε ερώτηση για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, απάντησε:

 "Είναι δύσκολο αυτό που συμβαίνει, για όλους μας. Μέρος του μυαλού μας είναι εκεί. Πιστεύουμε ότι είναι μακριά μας, αλλά δεν είναι. Μίλησα με τον Δημήτρη (Ιτούδη) στη Μόσχα, μιλάω με τους ανθρώπους της Ούνικς Καζάν. Είναι πολύ διφορούμενα τα πράγματα και δεν θέλω να κάνουμε πολιτική συζήτηση τώρα. Στη Ρωσία οι άνθρωποι έχουν τη δική τους προσέγγιση γι αυτό που συμβαίνει. Όπως και να έχει, όλο αυτό είναι πολύ άσχημο. Επηρεάζει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί σύντομα μια λύση. Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα των ημερών, όλα τα άλλα είναι ο μικρόκοσμός μας. Κάτω από τον ουρανό και κάτω από τον Θεό είμαστε όλοι ίδιοι, είτε είμαστε από την Ελλάδα, είτε από την Τουρκία, είτε από τη Ρωσία, είτε από την Ουκρανία. Λυπηρό αυτό που συμβαίνει, που δεν βλέπουμε την καθημερινότητα. Δυστυχώς όμως τσακωνόμαστε για χρήματα, για εκτάσεις. Ο πλανήτης είναι αρκετός για όλους μας".