Skip to main content

Γουόκαπ: «Αυτό που με τράβηξε στον Ολυμπιακό είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας» (vid)

Η Euroleague έκανε… focus στον Τόμας Γουόκαπ, με τον Αμερικανό γκαρντ να μιλά, τόσο για τα χρόνια του στην Ζαλγκίρις Κάουνας, υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όσο και για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

"Από τη πρώτη μέρα που υπέγραψα συμβόλαιο στην Ζάλγκιρις ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Τα πάντα είναι υπέροχα. Η ποιότητα, το κοινό και ο τρόπος με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ είναι υπέροχος. Όσοι αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ είναι και εκείνοι που το χαίρονται περισσότερο", ήταν τα λόγια του Αμερικανού για την Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ για αυτά που τον δυσκόλεψαν περισσότερο όταν αγωνίστηκε στο επίπεδο της Euroleague, τόνισε:  "Ο ρυθμός και η σκληράδα ήταν δύο πράγματα με τα οποία δεν ήμουν έτοιμος ειδικά στην αρχή, αλλά και οι αντίπαλοι. Αλήθεια, οι οι περισσότεροι που βρίσκονται στην EuroLeague θα μπορούσαν να παίξουν στο ΝΒΑ εάν το ήθελαν. Το να μάθω τους παίκτες και τις συνήθειές τους μου πήρε χρόνο, αλλά όταν άρχισα να τα μαθαίνω αυτά έκανα ένα τεράστιο βήμα σχετικά με το τι να περιμένω σε κάθε παιχνίδι".

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε και για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Τόσο ο Σάρας όσο και ο Σίλερ ήταν δάσκαλοι. Έμαθα πολλά από τον Σάρας στα δύο πρώτα χρόνια για να συνηθίσω τους ρυθμούς της EuroLeague.

Στο βίντεο της Euroleague μίλησε και ο Γιώργος Πρίντεζης, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να υποστηρίζει:

:"Όταν τον είδα πέρυσι μου άρεσε πολύ. Πάντα πίστευα ότι θα ταίριαζε καλά στην ομάδα μας και όχι μόνο ως παίκτης. Μαζι με τον Σλούκα, τον Ντόρσεϊ και τον ΜακΚίσικ ταιριάζουν και φέρνουν πολλά πράγματα αμυντικά και επιθετικά".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποθέωσε τον παίκτη του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Είναι φανταστικός παίκτης και άνθρωπος. Στην συνάντηση των προπονητών, ο προηγούμενος προπονητής του στην Ζάλγκιρις (Μάρτιν Σίλερ) με πλησίασε και μου είπε "συγχαρητήρια, υπογράψατε έναν σπουδαίο συμπαίκτη, έναν πρωταθλητή, έναν ανταγωνιστικό και καλό παίκτη" και του είπα συγγνώμη που τον πήραμε".

Κλείνοντας, ο Τόμας Γουόκαπ δήλωσε: "Αυτό που με τράβηξε στον Ολυμπιακό είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας. Έχουν συνηθίσει να νικούν, θέλουν να νικούν, έχουν σπουδαία ιστορία και όλοι είναι στην ίδια σελίδα για το τι θα κάνουμε. Θέλω να εκπροσωπώ τον σύλλογο, την πόλη και την χώρα όπως μπορώ. Νομίζω ότι αυτό εκτιμάει ο κόσμος σε εμένα. Καλά πράγματα συμβαίνουν όταν έχεις επιτυχία ως ομάδα. Το να είμαι μέλος μίας ομάδας που νικάει είναι πιο σημαντικό για εμένα από κάποια ατομικά βραβεία".