Skip to main content

Άλμπα. Β – Παναθηναϊκός 87-78: Έγινε η ήττα συνήθεια

Ο Παναθηναϊκός (8-19) λύγισε στο Βερολίνο με 87-78 από την Άλμπα (12-15) σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Το τριφύλλι, έπαιξε υποφερτό μπάσκετ μόνο στη δεύτερη περίοδο και επιστρέφει με ένα ακόμα αποτυχημένο αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Με τους Λο, Σμιθ, Ντέλοου, Ντα Σίλβα και Τίμαν, ξεκίνησε η Άλμπα απέναντι στους Σαντ-Ρος, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Γουάιτ και  Παπαγιάννη για τον Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι και βρήκαν ανοργάνωτη την πράσινη άμυνα σε αρκετές περιπτώσεις. Έτσι, πήραν εύκολα προβάδισμα 15 πόντων (28-13) στη λήξη του δεκαλέπτου.

Το τριφύλλι, αντέδρασε και με μπροστάρη τον Νέντοβιτς, προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικό. Μείωσε το σκορ στο 44-40 και πήγε στα αποδυτήρια με αναπτερωμένο το ηθικό.

Όμως επιστρέφοντας για το δεύτερο ημίχρονο, οι πρωταθλητές Γερμανίας βρήκαν και πάλι τις σωστές επιλογές στο μπροστινό μέρος του παρκέ και ξέφυγαν με +14 (69-55).

Οι παίκτες του Πρίφτη στη συνέχεια, δεν είχαν ούτε τις λύσεις, αλλά ούτε και τη ψυχολογία να αντιστρέψουν το κλίμα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Το αποτέλεσμα ήταν να γνωρίσουν άλλη μια ήττα στην Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά με σκορ 87-78 και πλέον κινδυνεύουν να τερματίσουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Δεκάλεπτα: 28-13, 44-40, 69-55, 87-78

On fire: Ο Ντα Σίλβα με 16 πόντους.

Ξεχώρισαν: Ο Νέντοβιτς με 27 π. για τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος γύρισε τον αστράγαλό του και θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματός του. Ο Κουμάντζε με 12 π. ήταν από τους κορυφαίους για τους γηπεδούχους.

Η μεγαλύτερη διαφορά: +15 (28-13) για την Άλμπα στο πρώτο δεκάλεπτο

Το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση: Οι Γερμανοί κέρδισαν κατά κράτος τις μάχες κάτω από τα καλάθια.

Διαιτητές: Όλεγκς Λάτισεβς, Σαούλιους Ράκις και Κάρλος Περούγκα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ