Skip to main content

Ερυθρός Αστέρας – Εφές 93-85: Παρατείνεται η αγωνία για την Αναντολού

Ο Ερυθρός Αστέρας αν και δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον επικράτησε με 93-85 της Εφές, στην 34η και τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Έτσι οι Σέρβοι τερμάτισαν με ρεκόρ 12-16 και οι Τούρκοι με το 16-12, θα περιμένουν το ματς Μακάμπι-Φενέρ, για να μάθουν τον αντίπαλό τους στα Playoffs.

Οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ παραγωγικότητας, οι άμυνες πέρασαν σε δεύτερο ρόλο και η Εφές προηγήθηκε 21-29 στην πρώτη περίοδο. Οι Τούρκοι, είχαν σωστές αποστάσεις στην επίθεση και χτυπούσαν σε κάθε μις-ματς που έβρισκαν.

Η εικόνα αντιστράφηκε στη συνέχεια με τους γηπεδούχους, να βάζουν ένταση στην άμυνα και από εκεί να βρίσκουν ρυθμό στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Έτσι, οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν ισόπαλοι (40-40) στα αποδυτήρια.

Η τρίτη περίοδος ανήκε στον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έπαιξε με ενθουσιασμό, προηγήθηκε με 61-51, όμως η εμπειρία των αντιπάλων του και το τρίποντο του Λάρκιν ακριβώς με την κόρνα της γραμματείας, έφεραν της Εφές σε απόσταση βολής (65-62).

Στην τελική ευθεία, το παιχνίδι έγινε σκληρό, αφού κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν ήθελε να χάσει, για διαφορετικούς λόγους βέβαια. Το ματς παρέμεινε κλειστό μέχρι το τέλος, το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια, όμως η… μπίλια έκατσε τελικά στους Σέρβους, που νίκησαν 93-85.

Ξεχώρισαν για τους νικητές ο Κάλινιτς με 16 π., ενώ για τους ηττημένους ο Λάρκιν επίσης  με 16 π.

Δεκάλεπτα: 21-29, 40-40, 65-62, 93-85

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ