Skip to main content

Ολυμπιακός – Περιμένουν τον Ντόρσεϊ της regular season απέναντι στη Μονακό

Στο λιμάνι άπαντες αναμένουν την αφύπνιση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, στην πιο κρίσιμη καμπή των Playoffs της φετινής Ευρωλίγκας. Ο ομογενής γκαρντ, παρουσιάζεται αγχωμένος και νευρικός πάνω στο παρκέ, ενώ δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά του απέναντι στην άμυνα της Μονακό.

Μετά από μια εντυπωσιακή παρουσία στην κανονική διάρκεια με μέσο όρο 12.9 πόντους σε 35 αγώνες και 51.1% στο δίποντο, 37.7% στο τρίποντο και 77.8% στις βολές σε 24:14, ήρθε η σειρά με τους Μονεγάσκους.

Σε αυτά τα τέσσερα σκληρά ματς, ο Ντόρσεϊ σκοράρει 8.5 πόντους με 36.7% στο δίποντο, 21.8% στο τρίποντο και 25.0% στις βολές σε 25:47! Και τα ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς ίσως μπορούν να αιτιολογηθούν από την συνδυασμένη και αθλητική άμυνα που βρίσκει απέναντι του.

Αυτό που δεν εξηγείται όμως εύκολα, είναι η βουτιά στις ελεύθερες βολές, από το 77.8% της κανονικής περιόδου, στο… 25.0% των Playoffs. Το ζήτημα για τον γκαρντ των ερυθρόλευκων μάλλον είναι πνευματικό, αφού πρόκειται για έναν σκόρερ εγνωσμένης αξίας.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό και τον παίκτη, είναι να προσεγγίσουν με αυτοπεποίθηση και σωστή νοοτροπία το Game-5, ώστε να τσεκάρουν το εισιτήριο για το Final-4 του Βελιγραδίου.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ