Skip to main content

Ολυμπιακός – Το «βήμα εμπρός» του Γουόκαπ στα Playoffs

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η ΚΑΕ Ολυμπιακός με μια ανακοίνωση λίγων λέξεων καλωσόρισε τον Τόμας Γουόκαπ στο λιμάνι, υπήρχαν, κλασσικά, κάποιοι που αμφισβήτησαν τη χρησιμότητα αυτής της μεταγραφής.

Οι περισσότεροι όμως, ενθυμούμενοι την ομολογουμένως καλή χρονιά του με τη φανέλα της Ζάλγκίρις, ήταν σίγουροι πως οι ερυθρόλευκοι έβαζαν στη μηχανή τους, ένα… γρανάζι που δένει κι όλα τα υπόλοιπα.

Και πράγματι ο ξανθομάλλης πλέι μέικερ, έκανε με το καλημέρα αισθητή την παρουσία του στα παρκέ, με την εξαιρετική του άμυνα, που δίνει ρυθμό στην ομάδα και στην επίθεση.

Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ, όταν έφτασαν τα Playoffs κόντρα στη Μονακό, ανέβασε τους αριθμούς του, με εντυπωσιακό τρόπο.

Συγκεκριμένα από τους 5.4 πόντους με 51.7% στο δίποντο, 25.0% στο τρίποντο και 72.7% στις βολές σε 21:26, ανέβηκε στους 9.8 πόντους, με 66.7% στο δίποντο, 40.0% στο τρίποντο και 71.4% στις βολές σε 25:45.

Παράλληλα, στα μετόπισθεν μαρκάρει για… δύο, έχει αλλοιώσει τους αριθμούς του Μάικ Τζέιμς, τον οποίο έχει… ρίξει στο 28.0% στο τρίποντο και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του Ολυμπιακού στις τέσσερις πλευρές του γηπέδου.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ