Skip to main content

Ευρωλίγκα - Ο Τσους Μπουένο υποψήφιος για τη Θέση του Τζόρντι Μπερτομέου

O άνθρωπος που θα διαδεχθεί το Τζόρντι Μπερτομέου στη θέση του CEO της EuroLeague Basketball είναι το ζήτημα που απασχολεί πλέον πιο πολύ από κάθε άλλο, με το όνομα του Τσους Μπουένο να εμφανίζεται ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.

 

Με την ολοκλήρωση του Final Four του Βελιγραδίου, ξεκίνησε η έναρξη των συζητήσεων για την επόμενη μέρα στην EuroLeague Basketball, με το δεδομένο ότι η παραμονή του Τζόρντι Μπερτομέου στη θέση του CEΟ είναι επισφαλής.

 

Το ζήτημα της αντικατάστασής του έχει τεθεί εδώ και καιρό, με τις ομάδες - μετόχους της διοργάνωσης να έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν, κάτι που φαίνεται πιθανό να συμβεί αυτό το καλοκαίρι.

 

Τις προηγούμενες ημέρες, η Mozzart Sport έφερε στο προσκήνιο το όνομα του Ντέγιαν Μποντιρόγκα για τη θέση του CEO της EuroLeague Basketball, εξηγώντας πως αποτελεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής μεταξύ των "11" της διοργάνωσης. Ο "Ντέκι" δεν παίζει όμως μόνος του αφού νέο -ισπανικό αυτή τη φορά- δημοσίευμα κάνει αναφορά στον Τσους Μπουένο.

 

Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του NBA Europe, έναν άνθρωπο με μεγάλη πείρα δηλαδή σε διοικητική θέση στον χώρο. Κανείς βέβαια μπορεί να... βάλει το χέρι του στην φωτιά για το θέμα του CEO της EuroLeague Basketball αφού όλα παραμένουν ρευστά και -πάνω απ' όλα- το πρώτο βήμα είναι η απομάκρυνση του Μπερτομέου.

 

Όπως και να έχει, επειδή πλέον η αγωνιστική περίοδος τελείωσε, όλο το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στα διοικητικά της διοργάνωσης.