Skip to main content

Ρεάλ Μαδρίτης - Ανακοίνωσε Ματέο διετίας κι αποχαιρέτησε Λάσο

Η Ρεάλ Μαδρίτης αλλάζει και επισήμως σελίδα, με τη «Βασίλισσα» να αποχαιρετά τον Πάμπλο Λάσο και να ανακοινώνει την πρόσληψη του Τσους Ματέο για τα επόμενα δυο χρόνια. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Πάμπλο Λάσο τις τελευταίες ημέρες είχαν διάσταση απόψεων για το αν ο πολυνίκης τεχνικός μπορεί να συνεχίσει να προπονεί την ομάδα ή όχι. Όπως υπογράμμισε ο Λάσο, οι γιατροί του έχουν επιτρέψει να επιστρέψει στους πάγκους κανονικά, ενώ από την άλλη η «Βασίλισσα» ανέφερε ότι η απόφαση για την απόλυση του μέχρι πρότινος τεχνικού της έγινε με κύριο γνώμονα την υγεία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ:

«Η Real Madrid CF ανακοινώνει ότι ο Chus Mateo θα είναι προπονητής της ομάδας μπάσκετ για τις επόμενες δύο σεζόν, έως τις 30 Ιουνίου 2024.

ΟChus Mateo έχει συνδεθεί με τη Real Madrid. Έχει θητεύσει ως προπονητής της ακαδημίας ή ως βοηθός προπονητή από το 1990 έως το 2004 και , από το 2014 έως σήμερα, ως βοηθός προπονητής του Πάμπλο Λάσο.
 
Ομοίως, η Real Madrid CF και ο Pablo Laso αποφάσισαν με κοινή συναινέσει να τερματίσουν τη συνεργασία τους.
 
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τη στοργή της στον Πάμπλο Λάσο που οδήγησε την ομάδα μας σε ένα από τα πιο επιτυχημένα στάδια της ιστορίας μας.
 
Τις 11 σεζόν που ήταν επικεφαλής της πρώτης μας ομάδας μπάσκετ, ο Πάμπλο Λάσο έχει κατακτήσει 22 τίτλους: 2 Κύπελλα Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 6 Λιγκ, 6 Κόπας ντελ Ρέι και 7 Σούπερ Καπ.
 
Με αυτό το ρεκόρ, ο Πάμπλο Λάσο γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του συλλόγου μας και πιο αγαπητός σε όλη τη Ρεάλ Μαδρίτης, με αυτούς τους 22 τίτλους να ισοδυναμούν με το ρεκόρ του Λόλο Σάιντζ και έχοντας μπροστά μόνο τον Πέδρο Φεράντιζ, με 27 τίτλους.
 
Ο Πάμπλο Λάσο ολοκλήρωσε τον χρόνο του στη Ρεάλ Μαδρίτης ως ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια (860) και τις περισσότερες νίκες (659).
 
Η Ρεάλ Μαδρίτης εύχεται σε αυτόν και σε όλη την οικογένειά του ό,τι καλύτερο σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής του. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα το σπίτι του».