Skip to main content

Πάπας για το viral κάρφωμα: «Είδα τον αντίπαλο και σκέφτηκα ότι αν θέλω, μπορώ να του πάρω τη μπάλα και να καρφώσω»

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζορτζ Πάπας, ο οποίος είχε γίνει γνωστός λόγω ενός από τα πιο viral καρφώματα στο κολεγιακό μπάσκετ.

Ο Τζορτζ Πάπας αγωνιζόνταν με την ομάδα του πανεπιστημίου του Μονμάουθ και στα μέσα του Νοεμβρίου του 2019, αγωνίστηκαν κόντρα στο Κάνσας, από το οποίο ηττήθηκαν με 112-57.

Το Κάνσας είχε το πάνω χέρι, καθώς από το ημίχρονο κιόλας, η διαφορά ήταν στους 38 (59-21). Βέβαια, ο ομογενής γκαρντ έγινε viral λόγω ενός ιδιαίτερου καρφώματος.

Το σκορ ήταν στο 110-55 και απέμεναν λιγότερα από 20'', ο Πάπας έκλεψε την μπάλα αντυπωσιακά από τον αντίπαλο του, ο οποίος απλά περίμενε να μηδενιστεί το ρολόι. Βγήκε και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, κοιτώντας έντονα τον αντίπαλο του, ενώ έλαβε τεχνική ποινή για τον πανηγυρισμό του.

Αυτό το βίντεο με το κάρφωμα στo Youtube έχει πολλά εκατομμύρια προβολές και πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ έσπευσαν να του πάρουν συνέντευξη, για να μιλήσει για την συγκεκριμένη φάση. 

Σε μια συνέντευξη του για αυτό το θέμα στο ESPN ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: ”Είναι δύσκολο να εξηγήσω τι έγινε. Ήταν η στιγμή. Τον είδα και σκέφτηκα απλά ότι αν θέλω, μπορώ να πάρω τη μπάλα και να καρφώσω. Και το έκανα.Έκανα μερικά βήματα προς το μέρος του σαν να ήμουν έτοιμος να περπατήσω προς τον πάγκο και μετά κινήθηκα προς την μπάλα, την πήρα και έκανα κάρφωμα...Μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείται αντιαθλητικό, αλλά δεν συμφωνώ. Εκείνοι δεν σταμάτησαν να καρφώνουν, ενώ κέρδιζαν με 40. Για να είμαι ειλικρινής, αν μπορούσα να το έκανα, θα το ξανάκανα. Απλά δεν θα είχα την ίδια αντίδραση μετά...Έκανα ότι έκανα, θα ζήσω με αυτό".

Για το γεγονός ότι η ομάδα του Μονμάουθ ήταν μια νίκη μακριά από το τουρνουά του NCAA, ανέφερε ότι: "Πήραμε μια γεύση για το NCAA, αλλά δεν μπορέσαμε να το ζήσουμε όλο. Αυτή είναι μια από τις πιο ενωμένες ομάδες στις οποίες έχω συμμετάσχει, και όλοι ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε"

Για το αν έλαβε μηνύματα στα social media μετά το κάρφωμα: "Ο περισσότερος πανικός έγινε μια εβδομάδα μετά το κάρφωμα. Έπρεπε να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο twitter, γιατί ήταν εκτός ελέγχου. Το Instagram τα είχε παίξει, είχα πάρα πολλά μηνύματα. Υπήρξε πολύ μίσος τις πρώτες εβδομάδες, αλλά εξακολουθώ να λαμβάνω μηνύματα πουείτε λένε"είσαι ο G.O.A.T., είσαι θρύλος" είτε λένε"είσαι κλόουν, είσαι αλήτης". Έχω πολλά αντίστοιχα μηνύματα. Δεν με ενοιάζει, έχουν όλοι τις απόψεις του. Έκανα ότι έκανε. Θα ζήσω με αυτό".

Δείτε το σχετικό tweet: